Felhívás!

OLVASÓI LEVELEK

A jobbszélről

Nem nagyon meglepődve olvasom az egyik szélső liberális erdélyi magyar hírportálon, cinkos cinikusan kuncognak azon, hogy átfogó jelentés készült az európai szélsőjobboldalról, s hogy Magyarország az első helyezettek között van. Persze mondanom se kell, hogy a jelentés és feljelentés tevők, három európai antifa, liberálisan szélsőbaloldali szervezet (egy svéd, egy német és egy brit)!

Na, de álljunk meg egy momentumra és egy dk-ra ! Ezek a raportőr gyerekek vagy le vannak maradva az aktuális európai politikai helyzetről vagy idegrendszerileg kátrányos helyzetű egyének! Hisz ma Magyarországon gyakorlatilag nincs is a jobboldalon jobbszélső! A jobbik beolvadt a nagy szélsőbaloldali „liberális” dk-ás moslékba, a Mi hazánk pedig vergődik, mint a partra sodródott hal, és egymás után követi el a baklövéseket. Érdekes, hogy ezek a túlbuzgó jelentéstevők nem írnak jelentéseket és feljelentéseket azokról, akik a legfrissebb Júnióban, másod-, harmad- és sokadrendűként kezelik a szülőföldes más nemzetiségi állampolgáraikat!

Az se elhanyagolható tény, hogy a romák AUR ellen nincs kifogásuk a jelentéstevőknek, pedig ezek vegytiszta romák szélsőbaloldaliak, akik elárasztották a romák parlamentet. Ez a brigád temetőgyalázó is! (Az ilyenféle anglo saxon jelentéstevők W. C. Tudorral és társaival se foglalkoztak anno!) De egyáltalán kik, mik azok az antifák? Egy népművelő fa- és bokorellenes társaság?

Dr. Toducz Endre (Mikháza)

*

Polkorrektizmus

Felszólította a Cherokee törzs főnöke a Stellantis-csoportot, hogy keresztelje át a már-már legendás Jeep Cherokee automobilját valami másra, mert „abban az országban” (USA) már nem lehet a törzsek neveit egy gépkocsira ráírni. Az 1974 óta gyártott Cserokit átkeresztelheti a gyártó, de vajon mit fog ráírni? Például azt, hogy Valamikor Egy Büszke Amerikai Törzs Nevét Viselő Terepjáró?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 24., 14:49
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Minden tiszteletem a szerzőé, aki annyira gerinces és egyenes, hogy még ezt az elütési, helyesírási és logikai bakiktól hemzsegő, viccesen szánalmas valamit is képes volt névvel (és doktori címmel) vállalni!

  • User
   Dátum: 2021. február 25., 13:46
   ÉRTÉKELÉS: -4

   Hááát… bármennyire es analizálgattam, hejesirási hibát nem véltem felfedezni Dr. Tóducz írásában. Még elütést se! Lehet, hogy kijed, kedves béíró, másféle hejesirási szabájokot tart követendőnek? Szánalmasnak sem annyira szánalmas, hanem inkább dühítő, de nem az írás, hanem az, amiről ír!

    • User
     Dátum: 2021. február 26., 8:27
     ÉRTÉKELÉS: 0

     Zagyvaságnak tűnhet annak, aki nem ismeri Dr. Tóducz gondolkodását és azt a jelenséget, amiről ír. Az előbbi rendben is van, de azt nem látni, hogy merre tart Európa és ezen belül csodálatos országunk, Románia, az bizony nagyfokú tájékozatlanságra vall. Úgyhogy, kedves hozzászóló: si tacuisses, philosophus mansisses.

    • User
     Dátum: 2021. február 26., 9:39
     ÉRTÉKELÉS: 1

     Ahhoz ,hogy a, sok ‘zagyvaságot ‘valaki
     megértse rendelkeznie kell egy bizonyos
     szintű lexikai tudással,a sorok közti iróniával.Az nem tűnt fel a kritikusoknak,hogy az elején a ,hejesirás’ tökéletes és csak az irónikus része nem az?
     Vagy nemlétező politikai fogalmakat tartalmaz,persze nem ultraliberális PC követelményeket.Persze ,hogy akiket érint az irónia ,azok mindent kifogásolnak,savanyú nekik a szőlő.Jellemző!

    • User
     Dátum: 2021. február 26., 12:06
     ÉRTÉKELÉS: -3

     Drága ember – vagy asszon – mert ez nem derül ki, ugyebár… eztet a helyreutasító szöveget, gondolom, saját magának írta, ugye? Met kijed mindkettővel hadilábon áll, ahogy látom…

     • User
      Dátum: 2021. február 26., 14:38
      ÉRTÉKELÉS: 2

      Ember vagy asszon/?/ nem derül ki…de az sem ,hogy kinek írta.Az beírónak ,vagy a neki válaszolóknak?Legalább utaljon rá valamilyen módon ,például a beírása egy részével.

 • User
  Dátum: 2021. február 25., 20:31
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Vannak közöttünk jövevény olvasók, és nagyon sokszor idegszálainkra lépnek, vagy csipkét kötnének belőle, egyetlen céllal, hogy mi csak bosszankodjunk. Itt is, ma egy hasonlót feltételezek, lefordítom a beküldött írást „Helyesírás kérem tisztelettel”= „Helyes írás, kérem tisztelettel!.” Ezen kívül más nem számít. Akkor sem, ha a szóban forgó romák nem tudnak, de szeretnének …

 • User
  Dátum: 2021. február 26., 17:19
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Talán nem az Európai Idő vette észre elsőnek, hogy mennyire haladó a mai magyar ellenzék? Néhány heti uralgás után megszüntette a magyar igazolványokat, előnyeikkel együtt és megfogadta, hogy soha nem támogatja a plebejus népi nézetű demokráciát.

 • User
  Dátum: 2021. február 26., 22:45
  ÉRTÉKELÉS: -1

  “Ember vagy asszon/?/ nem derül ki…de az sem ,hogy kinek írta.Az beírónak ,vagy a neki válaszolóknak?Legalább utaljon rá valamilyen módon ,például a beírása egy részével.”

  Tudja az nagyon jól, akinek írtam! De kendre es érvényes, mert ugyanabban a kettő dologban kend sem jeleskedik, a fenti szövege a bizonyíték!

  • User
   Dátum: 2021. február 27., 13:26
   ÉRTÉKELÉS: 0

   1…asszon…nem én írtam így ,hanem maga!
   2.Nézze meg ,hogy hány minuszt kapott!
   3.aztat a,eztet a …na ez a szép magyar beszéd!Hol tanulta?