Felhívás!

Ne engedjünk az új Funároknak!

A koronavírus-járvány tetőzése közben, amikor egyre inkább fény derül a román állam tehetetlenségére, intézkedései kaotikus voltára, amikor emberek vesztik életüket a sorozatos hibás döntések miatt, amikor arra kényszerülünk, hogy gyerekeinket otthon, a közösségtől elzárva tartsuk, amikor munkahelyek szűnnek meg és sokak számára létminimum biztosítása is kérdésesé válik, újra előkerül a székely-magyar ügy. A magyarbarátnak nehezen nevezhető, a kákán is csomót kereső Dan Tanasă egy újabb acsarkodása jelent meg személyes blogján, amit aztán a román média egy része nagy igyekezettel kürtölt világgá.

Történt ugyanis, hogy Kézdivásárhelyen, az egyik kereskedelmi lánc áruházában egy alkalmazott székelyzászlós maszkban merészelt dolgozni. Ez aztán annyira kiütötte a biztosítékot az említett képviselőjelöltnél, hogy azon nyomban vérig sértődött, és világszenzációként kürtölte világgá. Ez az ország ezer sebből vérzik, de ez az ember mégis a székelységben látja a legnagyobb veszélyt. Ő az új Funar! Belegondolni sem akarok abba, hogy mi lenne, ha ilyen és hozza hasonló egyének ülnének a parlamentben és döntenének a magyarság sorsáról. Ezért is fontos, hogy szavazzunk december 6-án, hogy ne új Funárok döntsenek fölöttünk a minket is érintő kérdésekben!

(Fejér László Ödön szenátor Facebook-bejegyzése)

Ehhez csak annyit fűznénk hozzá, hogy mivel semmilyen törvény nem tiltja az arany-égszínkék-ezüst színű maszkok viselését, a maszk hordása pedig kötelező, kézenfekvőnek tűnik az a megoldás, hogy mától, aki teheti, csak ilyet viseljen! A székelyföldi cégvezetőknek pedig egyenesen javasoljuk, hogy szerezzenek be „székely” maszkokat, és osszák szét az alkalmazottaik körében! Ne csak azért, hogy ezzel borsot törjünk Dan Tanasă orra alá, hanem emlékeztetőül, hogy még mindig itt és megvagyunk – szerk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 17., 10:02
    ÉRTÉKELÉS: 19

    Na és akkor itt is. Megtoldva azzal az idézettel, amit a riogató bejegyzés után pár órával szintén FLÖ oszt meg, és ami arról szól, hogy nem kell félni. Akkor most féjünk, vagy ne?
    Ennek a Tanasa nevű bohócnak esélye sem lenne hírnévre, ha a magyar politikusok,s rajtuk keresztül a sajtó nem adna lovat alája. Nevetségesnek tartom a “Tanasa az új Funar”, “belegondolni sem merek, mi lenne ha” típusú riogató kampánybejegyzéseket a facebookon. S hogy ezért kell szavazni menni december 6-án. Én inkább arra szavaznék, aki azt ígéri, megoldja, hogy ne égjenek el élve betegek a kórházi ágyon, ne legyen gyerek, aki internet és eszköz hiányában kimarad az online iskolából, ne legyen éhbérért dolgozó modern nadrággyári rabszolga, ne fordítsák vissza az idős beteget a kórház kapujából, mert nincs mobiltelefonja, amiről felhívja az orvosát, hogy az a vizsgálat időpontját visszaigazolja. Hogy ne hordják ki az erdeinket, ne bolygassák a temetőinket, hogy ne bújtassák a nagystílű tolvajainkat. Ne hergeljék a szülőt a tanár ellen, a beteget az orvos ellen, a magyart a román ellen, és fordítva. Lehetne még a sort folytatni, de fölösleges. Eltelik ez a pár hét, és ott fognak a választott előljáróink vigyorogni a maszk alatt a tanasa-féle surmók társaságában, s akkor majd az lesz a szlogen, hogy a romániai magyarok érdeke ezt kívánja. Amúgy csodálkozom, hogy Tanasa-nek nem szúrt szemet a székelybajszos maszk. Na, de jobb, ha nem adok ötletet egyik félnek sem.