Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabó látványosan fejlődik

Szabó látványosan fejlődik Sport

Szabó Norbert, a megyeszékhelyi Sepsi–SIC sportolója sprintben a nyolcadik, míg az egy kilométeres időfutamban a tizedik helyen végzett a plovdivi pályakerékpáros Európa-bajnokságon, ráadásul úgy, hogy mindkét számban országos csúcsot állított fel. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül megrendezett kontinensviadalon 22 számban osztottak aranyérmet.

Hirdetés
Hirdetés

Múlt héten, szerdától vasárnapig a bolgár Plovdiv volt az európai pályakerékpározás fővárosa, a koronavírus-járvány közepette ott tartották meg az 2020-as Európa-bajnokságot. A tavalyi kiadáshoz hasonlóan, a mostani kontinenstornának is volt háromszéki résztvevője, mégpedig Szabó Norbert személyében, aki a román válogatott tagjaként tekerhetett a legjobbak között. A sepsiszentgyörgyi kerékpáros csütörtökön parádésan mutatkozott be az Eb-n, miután a sprint versenyszám selejtezőjében egy századmásodperccel (9,93 mp) megjavította a két hete szintén Plovdivban felállított országos csúcsát.

A kilencedik legjobb idővel rendelkező Szabó a nyolcaddöntőben a 2019-es ifjúsági sprintvilágbajnokot, a görög Konstantinosz Livanoszt győzte le, és remek formájának köszönhetően simán jutott a viadal következő körébe. A legjobb nyolc között az oroszok volt világbajnokával, a későbbi ezüstérmes Gyenyisz Dmitrijevvel találkozott, akitől kétszer is úgy kapott ki, hogy a célfotó döntött a győztesről. „Nekem nagyon jó ez az eredmény, hiszen Európa legjobb nyolc sprintere között vagyok. Látszik rajtam a fejlődés, és azt kell mondanom, hogy számomra minden a terv szerint alakult” – nyilatkozta érdeklődésünkre Szabó Norbert, aki a tavalyi kontinenstornán a 20. lett ebben a számban.

Sportolónk vasárnap az Eb utolsó versenynapján az egy kilométeres időfutamba tette próbára magát, s bár jól ment, sőt, egy új országos csúcsot (1:02.0 perc) ért el ebben a számban, nem jutott tovább a kvalifikációból, és végül a 10. helyen zárt.

„Jó időt futottam, de sajnos ez most csak a 10. pozícióra volt elég. Összességében meg vagyok elégedve a bolgár Európa-bajnokságon mutatott formámmal és teljesítményemmel, hiszen összehoztam két top 10-es eredményt. Mindig lehetne jobb, így most is lehetett volna az, de ezúttal meg kell elégednem ezzel az eredménnyel” – mondta Szabó, aki a következő heteket pihenéssel tölti, majd nekifog előkészíteni a 2021-es pályakerékpáros szezont.

A román válogatott Daniel Crista révén bronzéremig jutott az Eb-n, miután a Steaua kerékpárosa harmadik lett a pontversenyben.

Eredmények: sprint: 1. Maximilian Levy (Németország), 2. Gyenyisz Dmitrijev (Oroszország), 3. Vasilijus Lendel (Litvánia)… 8. Szabó Norbert. 1 kilométeres időfutam: 1. Tomáš Bábek (Csehország) 1:00.5 perc, 2. Ethan Vernon (Nagy-Britannia) 1:00.9 perc, 3. Jonathan Milan (Olaszország) 1:01.0 perc… 10. Szabó Norbert 1:02.0 perc. Pontverseny: 1. Sebastián Mora (Spanyolország) 51 pont, 2. Matteo Donega (Olaszország) 42, 3. Daniel Crista (Románia) 40.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük