Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagylelkű adomány az albisi iskolának és óvodának

A csernátoni Végh Antal Általános Iskolát pár nappal ezelőtt kereste fel ifj. Molnár Sándor vállalkozó, hogy egy jelentős pénzösszeggel szeretné támogatni szülőfaluja, Kézdialbis iskoláját és óvodáját.

A Csernátonban és Albisban működő SAN-MOL üzletek tulajdonosa már korábban is adományozott a gyerekeknek, ünnepek előtt a vásárlóknak is mindig rengeteg ajándékot juttat, bőkezűen adakozik a község intézményei számára is. Iskolai programok alkalmával is nagy csapat gyereket látott vendégül: fagyival, édességgel lepte meg, nemcsak a helybélieket, de a közös rendezvényre odalátogató, jóval nagyobb létszámú csernátoni alsótagozatosokat is.

Szeretnénk megköszönni az 25.000 lejt, ami hatalmas segítséget jelent a kis iskolának. Ebből az összegből az óvodát szerelik fel, ugyanakkor interaktív tábla, kivetítő, laptopok, korszerű nyomtató-sokszorosító gép és új függöny kerül az osztálytermekbe, ezek beszerzése már folyamatban van. Reméljük, hogy januárban a gyerekek is birtokukba vehetik mindezt, és az iskolában örvendhetnek, használhatják ezeket az eszközöket.

A 2020-as év emberpróbáló kihívásai után nagy-nagy meglepetés ez az adomány. Jó tudni, érezni, hogy a kis falucskákban még mindig vannak ilyen nagylelkű emberek, akik támogatják, erősítik a közösséget, felkarolják az egyre több nehézséggel küzdő kisiskolákat. Mint ahogy Aranyosi Ervin írja December című versében: „Ha szeretet fénye /szívünkből sugárzik, /lángra gyúl sok szép szív, /és már nem is fázik, átmelegszik, hittel, ő is adni képes! Szereteted eljut/ mások jó szívéhez.”

Hálás köszönettel kívánunk Molnár Sándornak és családjának áldott békés ünnepeket, boldog új évet, további sikereket munkájában!

A csernátoni Végh Antal Általános Iskola vezetősége, az albisi iskola pedagógusai és a gyerekek

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások