Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Most Simona. Ki következik?

Simona Halepnek már régóta vissza kellett volna vonulnia. Nem tette meg. Miféle átok ver nagy sportolókat, akik nem értik, eddig, és nem tovább? Emlékeznek ugye Bölöni góljára 1983-ban Olaszország ellen, amely Romániát kijuttatta az 1984-es Európa-bajnokságra? Az olasz kapuban a legendás Dino Zoff védett. Azaz nem védett, inkább idétlenkedett. Edzője nem merte (?) kihagyni a 41 éves Dino(zauruszt), aki aztán olyan potyát engedett be, amelyért Niczulyt elevenen megnyúznák.

A zseniális Ronaldo (nem Cristiano, a nagy lófogú brazil labdavarázsló) pedig elhízottan, lelomhultan erőltette a játékot, röhögés tárgyává züllesztette magát. Megérte? A román távugró lányok, Anișoara Cușmir és Vali Ionescu, miután a hihetetlen 7,43-ra vitték a világrekordot, amint meghallották, komolyabb doppingvizsgálatok jönnek, egy-kettőre lesérültek, és érmeikkel tarsolyukban visszavonultak. Az állam bőkezűen honorálja eredményeiket, és egy elmésebb élsportoló kap úgyis álommunkát valamelyik klubnál.

Argentina Menis, a diszkoszvető sem várta meg hogy egy laboratórium képviselője érdeklődjön, miért vált férfiassá a hangja és nő hetykén a bajusza. Magyar társainak nem volt annyi eszük, hát lebuktak csúfosan a vizsgálaton, a magyar sport szégyenére.

Napnál világosabb, emberfeletti eredményeket nem lehet csupán emberi erővel produkálni. Akkor jön az ikszmicin, ipszilonin, zémidol. Időnként egy-egy sportolót letiltanak ezek miatt. Milyen kritériumok alapján, kérdéses. Tessék összehasonlítani Maria Sarapovát a Williams nővérekkel. (Egy orosz sportember egy tévéműsorban Williams fivéreket mondott, persze, letiltották.) Sarapova doppingolt, közszégyenné tették. Williamséknak viszont ugye orvosi utasításra kellett ezt-azt szedniük, ami más versenyzőknél karrierjük végét jelentette volna. A kicsike orosz tizenöt éves csodakorcsolyázó Kamila Valeva doppingolt az olimpián. Vajon, ha kanadai lett volna, észrevették volna?

Most el fog indulni a vádaskodások, magyarázkodások, hazugságok szánalmas áradata. Megértem azokat, akik inkább élveznek egy negyedosztályos falusi meccset, ott legalább tisztességesen rugdossák a fiúk egymás sípcsontját, és ha eltalálják véletlenül a labdát, az sem baj.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 24., 13:58
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Rengeteg amerikai, kanadai sportolót tiltottak el dopping miatt. Zubreczky úr kissé emlékezetkiesésben szenved. Lance Armstrong? Ben Johnson? Marion Jones? Carl Lewis? Andre Agassi? Nem keletiekre vannak ráállva…

 • User
  Dátum: 2022. október 25., 10:40
  ÉRTÉKELÉS: 1

  1968 és 2020 között az oroszoktól 31 nyári olimpiai érmet vettek el. Más országoktól. Ukrajna, Belarusz- 11, USA- 10, Kazahsztán- 9, Bulgária-7, Magyarország-4, Kína-4, Üzbekisztán-4, Svédország-3, Moldova-3. Vagy a keletiek szerfelett csalók, vagy …

  • User
   Dátum: 2022. október 25., 12:43
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Azok. Mint ahogy a kelet németek is azok voltak. Nem hiába zárták ki az oroszokat, mint nemzetet, az olimipákról és egyéb helyekről. Államilag támogatott doppingprogramok voltak és vannak.