Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Őszi sokadalom piacavatóval

Őszi sokadalom piacavatóval Kovászna megye

Verőfényes őszi napsütésben, jó hangulatban tartották szombaton a baróti Piac utcában a felújított zöldségpiac átadását, amely egybeesett, ha jól számoltuk, a 11. alkalommal megszervezett erdővidéki Őszi Sokadalommal.

Hirdetés
Hirdetés

A sokadalom egy helyre összegyűlt emberek sokaságát jelenti, s az erdővidéki Őszi Sokadalom az is volt: piaci árusok, kézművesek kínálták portékáikat a vásárban, melyben remélhetőleg nemcsak nézelődök, hanem vásárlók is akadtak szép számmal. A jellegzetes őszi terményeken túlmenően, a kézművesek asztalainál az apróbb dísztárgyakból, a sok fantáziával megalkotott lakásdíszekből, ajándékokból volt bőséges választék, nem hiányozhatott ugyanakkor a kürtőskalács, a lángos, de a flekken sem a sokadalom kínálatából.

A szervezők egy színpadot is felállítottak a helyszínen, amelyen helyi műkedvelők szórakoztatták a vásárlókat, nem utolsósorban ízelítőt adva a távolabbról érkezett látogatóknak Erdővidék kultúrájából, sokszínűségéből.

– Azt szeretnénk, hogy minden erdővidéki magáénak érezze a sokadalmat, de ugyanakkor jó alkalom arra is, hogy az idelátogató turistáknak betekintést nyújtsunk kultúránkba, hagyományainkba – fogalmazták meg évekkel ezelőtt a sokadalom megálmodói. Úgy tűnik, elképzelésük valóra vált.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 25., 6:51
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Remeljuk,ezutan a szerdai piac is civilizalt korulmenyek kozott fog zajlani,nem csak disznek lett az uj piac s az avato.Nem masert,de az utcai kipakolos gamatkodas nem volt piacnak nevezheto.