Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mitika és az oltás

Immár hosszú évek óta élek Bukarestben, de a mitikáskodáshoz mégsem tudok hozzászokni. Bármilyen komoly elgondolást kell megvalósítsanak, abból rendszerint nem lesz semmi. Nagy rössel nekikezdenek, de már másnap kigondolnak valami mást, vagy addig csűrik-csavarják, hogy valami előnyük származzon belőle.

Míg a jelenlegi kormányfő, Florin Cîţu, aki régebbecske a pénzügyekért felelt, arról szónokol, hogy az egészségügy hatalmas összegeket kapott, az újságírók kiderítették, hogy az állami költségvetés alig 15–20 százalékát adták a kórházaknak, poliklinikáknak, rendelőknek. A többit külföldi bankok, az EU, valamint a civil szerveződések kapták meg. És ne gondolja senki, hogy a törvényben is előírt hat százalékára a nemzeti össztermelésnek számíthattak.

Ilyent még álmodni sem lehet. Cîţu elmélkedéseit hallgatva a vadliberalizmus bevezetéséről, sejthetjük, hogy szegénység, nyomor jön, ahol az oktatás, az egészségügy, de még az öregek sem kapnak egy fityinget. A kormány nekikezdett a vadliberalizmus bevezetésének, és azt hiszi, hogy az adófizető polgárban ehhez támogatót talál. Hát ebben tévednek, és ezt jelzik a tüntetések sorozatai. De jó mitikás reflex szerint, mikor már minden össze lesz kavarva, előugrik majd egy másik gondolat, aminek majd teljes gőzzel újból nekiugranak… Mindeközben egymás után gyulladnak fel a kórházak, égnek korommá bennük a betegek, mint az egerek.

Ugyanakkor továbbra is a nyakunkon a koronavírus, azt kellene valahogy megoldani. A szakemberek a védőoltásban látják a járvány megszüntetését. Ki is dolgoztak egy menetrendet, és elkészítettek egy listát, hogy előbb az egészségügyiek, majd az idősek, a krónikus betegségben szenvedők stb.

Mondanom sem kell: a sorrendet nem tartották be! Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter szerint több mint 1300 polgárt oltottak be soron kívül, mert aznap még maradt oltóanyag, és ne vesszen kárba. Miért nem hívtak be több időst vagy beteget, ha már ilyen bőség volt? Mert azért érdekes, hogy mind pénzes ember járult elébük. Persze, megint megígérték, hogy rend lesz, naponta 100 ezer embert fognak beoltani, és a nyár elejére már védetté válik az ország. Ők bíznak ebben, mi nem. Még akkor sem, ha ezt az oltások megszervezésével megbízott katonaorvos mondta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 3., 11:05
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Szegyen gyalazat amit elmuvelnek ezzel az oltassal is, A csalad orvos nem foglalkozik mert nem kotelezzo , az online programalassal egyedul nagyon nehez boldogulni , most mar nem is lehet programaltatni , mert marcius 25-ig be vannak telve a helyek es azutanni idopontra mar nem fogad a rendszer. A kronikus betegek varhatjak a szebb jovot , a lenyeg az , hogy a protekciosok legyenek vedve a virustol !