Felhívás!

Migrációs konferencia

A történelem olykor kiemel egy társadalom vagy akár egy egész civilizáció előtt álló megannyi dilemma közül egyet, melyre, ha az érintettek nem adnak megfelelő választ, akkor elkerülhetetlen a katasztrófa.

Ha a Föld felé haladna egy aszteroida, s várhatóan heteken belül becsapódna, mindenki felfogná a veszélyt, s nem vélhetően hallanánk olyan szövegeket, hogy már megint ez az aszteroidázás, hogy a kormány az aszteroidázásba menekül, hogy az aszteroida kreált probléma.

Amennyiben a katasztrófa várható bekövetkezésének időpontja ködös, évtizedes távlatú, sokan pillanatnyi önös érdeküktől vezérelve bagatellizálni igyekeznek a veszélyt. Valószínűtlen, hogy Európa mai bevándorlást szorgalmazó és ezzel az iszlám agresszív, tudatos, tervszerű térfoglalását elősegítő politikusai ne fognák fel, hogy mit tesznek, hogy nem csak az unokáik, de már a gyerekeik is egy élhetetlen Európában érik meg a felnőttkort. De vagy nincsenek gyerekeik, vagy abban reménykednek, hogy kiválasztottakként meg fogják tudni védeni családjaikat a vésztől, s inkább a vagyont, a pozíciót, a befolyást választják.

Ebben az esetben mit tehet az, aki felelősséget érez nemzetéért, és látja a veszély nagyságát?  Minden erővel igyekszik azt elhárítani, világosan beszél, elmondja az evidenciákat újra és újra, lehetőleg más és más szemszögből megvilágítva a lényeget, megvédi saját országát, amennyire erejétől telik, szövetségeseket keres, és odahat, hogy mások is kongassák a vészharangot. Ilyen vészharang-funkciója volt a nemrég lezajlott migrációs konferenciának is, melyen tekintélyes szakértők és volt politikusok, köztük Nicolas Sarkozy volt francia elnök, Vaclav Klaus volt cseh elnök, Mor Nicodemos Daoud Matti Sharaf, a Szír Ortodox Egyház moszuli érseke szólaltak fel.

Az egyik legfrappánsabb és legegyértelműbb beszédet maga Orbán Viktor mondta el, aki drámai képek felfestése nélkül hozta testközelbe a problémát, adatokkal, tényekkel rámutatva, most kell cselekedni ahhoz, hogy elkerüljük a közelgő katasztrófát. Most, az EP-választások előtt, amikor ezer csatornán árad a mellébeszélés, nincs ennél fontosabb és előre mutatóbb üzenet. Vagy paradigmaváltás lesz migrációügyben uniós szinten, vagy Európa nyugati fele elvész a keresztény fehér kultúra számára.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.