Felhívás!

„Mélységesen felháborító”

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az anyaországbeli gyűlöletkampány önöket is megfertőzte… Mélységesen felháborító és rendkívül elszomorító a Homo-propaganda és nemzetrombolás címmel leközölt cikkük, amely igencsak kimeríti az összeesküvés-elmélet megnevezést, valamint a gyűlöletbeszédet. Úgy gondolom, az ilyen konspiratív és gyűlölködő hangnem nem méltó Önökhöz és olvasóikhoz sem! Ez a fajta retorika egy sötét és kétes irányt feltételez, amit remélhetőleg hamar orvosolni fognak, és a jövőben messze elkerülnek.

Molnár György (e-mail)

 

Tisztelt Molnár úr, köszönjük, hogy megosztotta velünk véleményét. Újraolvastam Borbély Zsolt Attila inkriminált írását, és bevallom, most sem találtam benne gyűlöletet keltő sorokat, mint ahogy első olvasásakor sem, ezért szeretném, ha pontosítaná, mire is gondolt. Ami pedig az összeesküvés-elméletre tett utalását illeti: bár én nem így értelmezem, az mindenképp BZSA véleménye – ezért is kapott helyett lapunk véleményrovatában. Az igaz ugyan, hogy a Székely Hírmondónál nem föltétlenül a balliberális fősodratú média szája íze szerint húzzuk meg a sajtószabadság határait, de azért rasszistának nevezni bennünket megmosolyogtató elvakultságra vall.

Pedig ezt tette Kulcsár Árpád abban a Facebook-bejegyzésben, amelyhez ön is hozzászólt. Arról a Kulcsár Árpádról van szó, akinek azért kellett távoznia a Transindex éléről, mert (homo)szexuális zaklatással rágalmazott meg egy közismert sepsiszentgyörgyi színészt, alaposan megtépázva annak jó hírnevét, gyűlöletet keltve ellene. Csak az összehasonlítás kedvéért: nálunk azért a sajtószabadság határai nem ennyire megengedőek.

BZSA írására visszatérve: kaptunk egy másik véleménycikket is, amelynek szerzője, T. Szabó Csaba megpróbálja alátámasztani, miért is tartja gyűlöletkeltőnek BZSA-t, és bár nem mindenben értünk vele egyet, a 7. oldalon közöljük.

Kocsis Károly főszerkesztő

A levelek tartalma nem föltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. augusztus 22., 12:43
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Tisztelt Főszerkesztő úr, először is köszönöm válaszát és, hogy hozzászólásom engedélyezését.

  Azt persze nem kértem külön szolgáltatásként, hogy a Facebook-on Ön kikutassa aktivitásom.

  De vegyük is akkor sorra, mire alapoztam a véleményem.

  Íme néhány gyöngyszem:
  “homoszexuális lobbi gátlástalan nyomulása”, “gusztustalan, agresszív és tolakodó homo-propaganda”, “homoszexualitásból való kigyógyítás”(ami önmagában egetrengető és mételyező ostobaság!!), “akkut veszély”, “globális háttérhatalom masszív, következetes és célirányos tudatszennyező propagandája”(melyik háttérhatalom, melyik egyének csoportosulása, ködbe vész…??), “veszély”, “deviancia”, “bűnszövetség”.

  Ezek a szavak semmiképp sem neveztehőek békés együttélésre buzdító gondolatoknak. Ezek gyűlölködő és szélsőséges gondolatok, bárhogyan is csűrjük-csavarjuk.
  Ismétlem, a szóban forgó cikk irójának fröcsögése nem méltó Erdély több száz esztendeje felekezettől, etnikumtól függetlenül békésen együtt élni képes lakóihoz. Mert igenis képesek voltunk békességben is együttélni.
  Őszintén kérem Önöket, ne vegyék át a magyarországi retorikát és távolodjanak el mindennemű szélsőséges kijelentéstől, amely oly sokat képes ártani Erdély lassan egyre csekélyebb magyarságának.

  A “tetemcafat” kijelentést már nem is taglalnám, hacsak nem lenne teljes mértékben téves forrásból és kiforgatva felhasználva, tovább borzolva a kedélyeket. Ezt az, egyébként szintén elképesztő marhaságot, egy bizonyos református teológus, Majsai Tamás használta kb. 15-16 évvel ezelőtt. Mindezt egyszerűen az internetről találtam. Homonnayról semmit….
  Én elvégeztem a házifeladatom, kérem végezzék el Önök is. És vizsgálják meg lelkiismeretüket!
  Köszönöm,
  Molnár György

  • User
   Dátum: 2019. augusztus 22., 16:04
   ÉRTÉKELÉS: -3

   Tisztelt Molnár úr, nincs Facebook-fiókom, nem facebookozom – a barátaim fedezték fel az eszmefuttatásukat, s küldték el nekem, miután képernyőre kimentették.
   Mostanság túl könnyedén akasztunk rá megbélyegző jelzőket emberekre (rasszista, náci, homofób, gyűlöletkeltő stb.), ami aztán végképp nem a békés együttélést szolgálja. Mert miért lenne gyűlöletkeltőbb Borbély Zsolt Attila írása, mint amikor Ön fröcsögésnek nevezi az ő véleményét? Egyébként nem a homoszexuálisokról írt, hanem a homoszexuális lobbiról, ami nem ugyanaz (ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmébe holnapi lapszámunkból BZSA T. Szabó Csabának írt válaszát).
   A lelkiismeretem folyamatos vizsga tárgya nálam. Abban messzemenően egyetértek Önnel, hogy Erdély egyik sajátosságát, értékét etnikai és vallási sokszínűsége képezi, de egy kalap alá venni az etnikai és a szexuális kisebbségeket, mint teszi azt T. Szabó Csaba is a mai lapszámban… nos, ez számomra emészthetetlen. Tudom, ez a liberalizmus egyik dogmája, de hát pont ezért maradtam meg „maradinak”.
   (KK)

   • User
    Dátum: 2019. augusztus 22., 20:37
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Tisztelt Főszerkesztő! Először is köszönöm, hogy lehozták a válasz-cikkem. Meglepett, mert emailben nem válaszoltak. Az azért enyhén túlzás, hogy BZSA a cikkében nem gyűlölködő, mivel olyan jelzőket használ mint “gusztustalan, romboló, deviáns” és a kigyógyitó terápiákat idézve egyértelműen az összeesküvés-elméleketet promoválja, figyelmen kivül hagyva a létező összes tudományos tényt. A cikk ugyanakkor egyetlen egy “meleg-propaganda” példát sem emlit sem Magyarországról, sem aa Szigetről, azt pedig végképp nem értjük, mit keres ez a cikk egy Székelyföldet érintő ügyben: hol van meleg-propaganda Székelyföldön? Miért kell ide is elhozni a NER narrativát és bődületes hülyeségeit?
    Mi, józan eszű, kimért erdélyiek nem kérünk ebből. Tényleg nem.
    Kiváncsian várom BZSA válaszcikkét, válaszolni nem lesz már időm rá hétvégén, mivel jobb dolgom is akad Itália földjén, talán majd egy kommentben kifejtem véleményem.

    T. Sz. Cs.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 22., 23:46
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Örülök,hogy a lap közölte T.Szabó Csaba cikkét. Sok hasonló írás szükséges az Erdélyben élő,világot nem látott ,állandóan a múltunkkal foglalkozó embertársaink figyelmének felkeltésére egyéb események iránt.A világ sokszínűsége iránt.Kiss Aranka a nevem.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 23., 9:11
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nagyon jó, hogy közölték T. Szabó és Borbély Zs. cikkét is. A különböző vélemények összevetése segít abban, hogy az ember tudjon saját álláspontot kialakítani.