Felhívás!

Látszat és valóság

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) az ország negyedik helyen végzett pártjaként jutott be a román parlamentbe, a 2020. december 6-án lebonyolított választásokon elért eredményei következtében – derült ki a Központi Választási Iroda hétfő esti közleményéből. Az adatok 96,43%-os feldolgozottságának pillanatában a szélsőségesen soviniszta szervezet jelöltjei a Képviselőház esetén 489.562, míg a Szenátust illetően 495.037 szavazatot kaptak az érvényes 5.635.801-ből, ami a megszerezhető helyek 8,69%, illetve 8,77%-nak felel meg.

Sikerük elsősorban a focimérkőzések, valamint minden adandó alkalommal megnyilvánuló magyarellenes retorikájuknak és magatartásuknak köszönhető.

Ugyanakkor a járvány miatt kialakult áldatlan, korlátozásokkal telített helyzetben népszerűséget hozó vírustagadás is hozzájárult. Ez viszont még nem lett volna elég a megdöbbentően kimagasló eredményhez, ennek eléréséhez az egyre nagyobb politikai befolyásra törekvő titkosszolgálatok hathatós támogatása is kellett. Éppen ezért érdemes megvizsgálni, hogy mi köze lehet az ország biztonsága, illetve az állampolgárok lelki békéje fölött őrködni hivatottaknak, egy felforgató tevékenységet végző politikai szervezethez.

A kielégítő válasz érdekében leszögezzük, hogy a hihetetlen mértékben felduzzasztott állományú SRI-nek és társszervezeteinek létérdeke a bizonytalanság és veszélyeztetettség légkörének fenntartása. Hiszen külső és belső fenyegetettség látszata nélkül, indokolatlanná válna a fizetésükre és működésükre szánt csillagászati összegek elköltése. Így, ha nincs ellenség, akkor ki kell találni, és történelmi okokból ezt a szerepet a magyar nemzeti közösség nyakába varrták. A médiában minket ért rágalmak, az úgynevezett székely terroristák ügyétől a gyalázatos úzvölgyi temetőfoglalásig, mind-mind erre az aljas szándékra vezethetők vissza. A hihetőség kedvéért azonban szükség volt egy magát ország- és nemzetmegmentőnek kikiáltó, folyamatosan magyar veszéllyel riogató alakulatra, amely akár tettlegességig fajuló feszültséget is gerjeszthet magyarok és románok között, amennyiben az őket irányítók érdeke ezt követeli. Hiszen a tagjai között erre jól kiképzett provokátorok találhatók.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 9., 18:12
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ha itt és most el mondanám erröl a véleményemet, valószinü, hogy ismét cenzúráznának , mint annyi más alkalommal. Már nem is értem miért van ez a lehetöség fel ajálva, ha nem lehet ki használni.