Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kvíz

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án országszerte megemlékeztek a magyar forradalomról és szabadságharcról. A megmozdulások közül kiemelkedik a nemzet miniszterelnökének zalaegerszegi beszéde.

A Mindszenty József Központ, a Mindszentenymum megnyitóján Orbán Viktor nem követte el azt az aránytévesztést, ami az Egyesült Államok nagykövetségét jellemezte, midőn egy kvízt állított össze magyar jobboldali politikusok és véleményformálók kifogásolhatatlan, tényszerű állításaikból, feltéve a kérdést, hogy ki mondhatta ezeket, az idézett magyar közszereplő vagy Vladimir Putyin. Mindezzel a nagykövetség azt próbálta igazolni, hogy a magyar nemzeti oldal Amerika- és Nyugat-ellenes.

Orbán Viktor nem állította párhuzamba az 56-os szovjet megszállást a mai amerikai megszállással, pedig megtehette volna. Akkor is, ha az eszközök most a mi vonatkozásunkban finomabbak, de megbombázott, letarolt, lepusztított országok sora tudna mesélni az amerikai demokrácia- és szabadságexport módszereiről.

A kormányoldal médiája ennek kapcsán arra helyezte a hangsúlyt, hogy Magyarországon, ellentétben az Egyesült Államokkal szólás- és véleményszabadság van, s nem kötelező egyetlen országot sem szeretni, de megemlítették azt is, hogy e kifogásolt kijelentésekben akkor sincs semmiféle Amerika- vagy Nyugat-ellenes tartalom, ha egyébként akár lehetne is.

Bayer Zsolt és Apáti Bence egymást részben átfedő válaszkvízben reagáltak. Hadd idézzük Bayer Zsolt megalapozott, jogos kérdéseit:

(…) ki mondta, hogy háború esetén nem lesz többé Északi Áramlat (mert „megoldja”, hogy ne legyen):

· a.: Biden
· b.: Putyin

Melyik ország küldött több milliárdos támogatást a magyarországi ellenzéknek, hogy egy szövetséges ország kormányát megbuktassa:

· a.: Egyesült Államok
· b.: Oroszország

Kiktől érkeztek erre a célra azok a milliárdok:

· a.: Az Egyesült Államok „demokrata” köreiből
· b.: Putyin oligarcháitól

Ki próbálta meg annak idején arra utasítani Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy támadja meg Szerbiát:

· a.: Clinton
· b.: Putyin

Melyik ország korábbi nagykövete ment be a magyar külügyminisztériumba egy listával, hogy mely pontokon kell megváltoztatni a magyar alkotmányt:

· a.: Egyesült Államok
· b.: Oroszország”

Hát erről ennyit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük