Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kínos helyzetben

A Győri Audi ETO – FTC–Rail Cargo Hungaria (Ferencváros, azaz Fradi) női kézilabda-mérkőzés nagy vihart kavarhatott volna a Bajnokok Ligája középszakaszának véghajrájában. Még így sem kizárt, vannak már erre utaló jelek.

A korábbi teljesítményének köszönhetően az ETO úgy várta az „ős rivális” elleni csoportmérkőzést, hogy vereséggel is csoportelső marad. Az óhajaikat és indulataikat internetes fórumokon kifejező szurkolók némelyike leírta, a „magyar érdek” azt kívánná, hogy a Ferencváros győzzön a Győri Audi ETO otthonában. Konkrétan vagy árnyaltan többen is kifejezték reményeiket, az ETO nem fog teljes erőbedobással küzdeni, és átengedi a két pontot a Fradinak.

Ennek egyenes és biztos következménye az lett volna, hogy a Metz, Rosztov–Don és CSM Bukarest hármas közül az egyik biztosan kimarad a májusi, budapesti Final Four-ból, a BL négyes döntőjéből, a Fradi pedig úgymond verhető ellenféllel játszik a negyeddöntőben. Győri győzelmével a Ferencváros a bukarestieket taszította volna a 4. helyre, ami azt jelentette volna, a negyeddöntőben a Metz vagy a Rosztov lesz az ellenfél. Persze kellett mindehhez az is, hogy a túlsztárolt CSM (a BL tavaly őszi rajtjánál az első számú esélyes!) kikapjon Ljubjanában a már biztos kieső Krimtől!

Akik követik az eredményeket, tudják, a Fradi győri mérkőzése 32–32-vel végződött. A két magyar csapat kétszer játszott döntetlent. Nyilvánvaló, hogy a két pontnak az FTC–Rail Cargo Hungaria örülhet igazán, hiszen lehetett volna ennél rosszabb a kis világválogatott ellen. A Győri Audi ETO sem panaszkodhat: úgy veszített két pontot, hogy nem veszített mérkőzést.

Az ETO – Fradi párharc nagyon kényes és kínos helyzetet teremtett. A győri csapat a Fradi elleni (szándékos) vereséggel nagyban hozzájárulhatott volna ahhoz, hogy a BL 2019-es döntő tornájának két magyar résztvevője legyen, emellett egy nagyon erős külföldi csapat biztosan kimaradjon. Ebből adódóan viszont számolni kellett volna a bundavádakkal, támadásokkal, és – lehet – az európai szakszövetség bírálataival is. Függetlenül attól, hogy a Fradi esetleg „önerőből” győzött volna.

A Fradi számára így sem elérhetetlen a Final Four, de a negyeddöntőben óriási küzdelem vár a hölgyekre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük