Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Katarizmusok

Amíg emlékezünk, élünk. Értelmes lényekhez méltón.

Ha már a vébét nézzük, lássuk meg azt is, ami a pályán kívül történik. A német belügyminiszter asszony igazi férfias bátorsággal ül a lelátón, a FIFA elnök mellett, karján a forradalmár jelszó: one love, magyarán mit számít, kivel-mivel, fő a szerelem. Mert a katariak megsértik az emberi jogokat, nem engedik a párzást bármilyen összetételben. Jó, legyen szabadság és emberi jogok, tüntessünk ott, a zsarnokok orra alatt.

De hat évvel ezelőtt, amikor Kaposváron egy dohánybolt elárusító asszonyát szadista módon meggyilkolta egy szörnyeteg, mire Orbán Viktor annyit mondott, hogy bár korai a halálbüntetés visszaállításáról dönteni, nem árt beszélni a dologról, összeült az EU-parlament tudomisén milyen bizottsága, berendelték miniszterelnökünket és olyan össztűznek vetették alá, mint szegény Dreyfus kapitányt annak idején. És most kérdezem: miért nem jelennek meg EU-s politikusok a US Openen karszalaggal, a halálbüntetés ellen tiltakozva, amelyet Amerikában bizony alkalmaznak, például most tűzték ki egy olyan elítélt kivégzésének időpontját, aki három nappal tette elkövetése előtt jött ki az elmegyógyintézetből, ahol többször is kezelték. Vagy csak Katart és Magyarországot illik gyalázni, ütni, fenyegetni?

Ha már Katar, tekintsünk a pályára is. Példának okáért ott van a spanyol bíró, Mateu Lahoz. Az orra előtt verik a házigazdák csatárát a földhöz egy sumo- mozdulattal a tizenhatoson belül, ő továbbot int. Tévedni emberi dolog persze, ám Lahoz úr a tavasszal egy spanyol bajnokin, ahol a kiesés volt a tét, nem állított ki egy házigazda játékost; hangfelvétel bizonyítja, a játékos kéri, ne állítsa ki. Vajszívű barátunk megkönyörül a vétkesen, majd a szünetben (erről is hangfelvétel tanúskodik) elmegy mellette, és emlékezteti: adósom vagy. És a FIFA delegálja. Amint azt a zambiai csodalényt is, aki a Belgium–Kanada meccsből rejtőjenős paródiát csinált. Sokszínűség, mindent, mindenkit elfogadni, ha ért hozzá, ha nem, ez az irányzat. Női bírók! A klubok muszáj női focicsapatot indítsanak. De akkor legyen fordítva is: a szinkronúszásban legyen férfi verseny is, repesve ver a szívem, lássak szőrös csülköket kalimpálni a víz felett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük