Felhívás!

Igazságot a fociban is!

Vasárnap Zabolán játszott a Zabolai Vénusz és az árkosi focicsapat. Sajnos, a mi csapatunk alulmaradt, 4-2 lett az eredmény, és mielőtt a lényegre térnénk, gratulálni szeretnék az ellenfél csapatának a győzelemhez. Azonban a bíró és a partjelző magatartásával nem értünk egyet, és teljes mértékben elítéljük a Zabolán kifejtett tevékenységüket, valamint nem tartjuk helyénvalónak a Megyei Labdarúgó Szövetség a nem sepsiszéki csapatokkal szemben tanúsított hozzáállását.

Tudniillik megfigyeltük, hogy majd minden mérkőzésre Brassóból kapunk játékvezetőket, kivétel csak akkor van, amikor sepsiszéki csapat ellen játszunk, mert akkor rögtön Sepsiszentgyörgyről jön a bíró, és folyamatosan az történik, hogy ezek a sepsiszéki csapatoknak kedveznek. Vasárnap is például a harmadik gólt úgy kaptuk, hogy a bíró faultot fújt, és az ellenfél betalált a szabadrúgásból. Holott nem történt semmiféle szabálytalanság… Aztán a negyedik gólt az ellenfél lesből lőtte. A partjelző le is akarta inteni, de aztán „félúton” meggondolta magát, és inkább nem emelte fel egészen a zászlót. Az meg már egy teljesen más történet, hogy a közönség soraiban is többen látták, mennyire ittas állapotban leledzett az illető partjelző!

Éppen ezért azzal a kéréssel fordulunk a Megyei Labdarúgó Szövetséghez, hogy legközelebb Brassóból küldjenek bírókat, mert azok legalább nem protekcióznak. Ugyanakkor figyeljenek az igazságosságra, mert annak idején panaszkodtak, hogy kevés az ötödik ligás csapat, mi most ott vagyunk, de ne vegyék el az emberek kedvét a focitól, hagyják abba a kettős mérce használatát, s maradjon mindenki sportszerű, mert ez egy sport, aminek a játékról kell szólnia.

Mátyás Szabolcs, a Zabolai Vénusz Egyesület titkára

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.