Hosszú órákat kell várni

Egy olyan problémát szeretnék jelezni, amely százakat érint, és kérek bárkit, aki ennek orvoslásában segíteni tud, tegye meg!

A minap úgy adta a sors, hogy betévedtem a kézdivásárhelyi orvosi rendelőbe, ahol a cukorbetegeknek írják fel a gyógyszert. Alkalmam volt beszélgetni a betegekkel, és sok volt a panasz.

Tudnivaló, hogy orvoshiány van, és Kézdivásárhelyen ez az egyetlen lehetőség. Érthetőek a szakorvos gondjai is, nem működik a rendszer, sok a beteg stb. Viszont egy kicsit jobb szervezéssel meg lehetne spórolni a több száz beteg havi/3havi kálváriáját. Nem lehetne a programálás meghatározottabb, órára lebontott? Órákkal azelőtt ott kell lenni, és újabb órákat várni, amíg kikapják a receptet.

Ahogy végignéztem és hallottam is, sok a prosztata- és inkontinencia-gondokkal rendelkező idős ember, akiknek a többórás várakozás alatt vizeletürítési gondjaik vannak, a bent lévő vécén pedig az áll: defekt .Így kimennek valahová, a tömbházak közé. A várakozási idő azzal is megnő, hogy az elején főleg, az ismerősök bemennek, de ez más rendelőkben is így van. A váróteremben csendesen panaszkodnak és várakoznak a betegek, én pedig ordítanám, hogy ez nincs rendjén!

Egy cukorbeteg hozzátartozója

(Lapunk Véleményfaláról)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.