A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Hosszú órákat kell várni

Egy olyan problémát szeretnék jelezni, amely százakat érint, és kérek bárkit, aki ennek orvoslásában segíteni tud, tegye meg!

A minap úgy adta a sors, hogy betévedtem a kézdivásárhelyi orvosi rendelőbe, ahol a cukorbetegeknek írják fel a gyógyszert. Alkalmam volt beszélgetni a betegekkel, és sok volt a panasz.

Tudnivaló, hogy orvoshiány van, és Kézdivásárhelyen ez az egyetlen lehetőség. Érthetőek a szakorvos gondjai is, nem működik a rendszer, sok a beteg stb. Viszont egy kicsit jobb szervezéssel meg lehetne spórolni a több száz beteg havi/3havi kálváriáját. Nem lehetne a programálás meghatározottabb, órára lebontott? Órákkal azelőtt ott kell lenni, és újabb órákat várni, amíg kikapják a receptet.

Ahogy végignéztem és hallottam is, sok a prosztata- és inkontinencia-gondokkal rendelkező idős ember, akiknek a többórás várakozás alatt vizeletürítési gondjaik vannak, a bent lévő vécén pedig az áll: defekt .Így kimennek valahová, a tömbházak közé. A várakozási idő azzal is megnő, hogy az elején főleg, az ismerősök bemennek, de ez más rendelőkben is így van. A váróteremben csendesen panaszkodnak és várakoznak a betegek, én pedig ordítanám, hogy ez nincs rendjén!

Egy cukorbeteg hozzátartozója

(Lapunk Véleményfaláról)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.