Felhívás!

Hazudni csak pontosan szépen…

A nemzeti oldalon visszatérő megállapítás, hogy a jelenlegi ellenzéket nézve nem gondoltuk, hogy visszasírjuk valaha a régi szocialistákat, Kovács Lászlót, Horn Gyulát és a többieket, akik legalább képviseltek valamiféle szakmai színvonalat.

A visszasírás persze erős túlzás, hiszen minél profibb valaki, annál jobban tud ártani a nemzeti érdekeknek, és annál nehezebben győzhető le a választáson, de annyi biztos, hogy ami most zajlik az ellenzéki térfélen az egyszerűen kutyakomédia.

Kiszivárog egy felvétel, melyen Karácsony Gergely arról vall, hogy őt elássák Zuglóban a szocialisták, ha ő oda visszamegy. Az érintett szerint egy magánbeszélgetésből vágtak össze részleteket, párttársa pedig azt állítja nagy vehemenciával a sajtótájékoztatóján, hogy egy elnökségi gyűlésen vették fel az anyagot. Tehát még nem is egyeztetnek abban a nem mellékes kérdésben, hogy mit hazudjanak.

Miután Kispesten kiborul a bili, kokainnak látszó zacskócskát lóbálva korrupciós ügyletekről beszél nagy részletességgel, sűrűn b+elve Karácsony helyi szövetségese, olyan fordulatokkal megspékelve, hogy aki nem keres évi százmilliót, az hülye, majd az érintett szemrebbenés nélkül azt hazudja, hogy a felvétel össze volt vágva. Holott aki meghallgatja, világosan tudhatja, hogy egyszerűen nem létezhet olyan kontextus, melyből kiragadva ezek a monológok más értelmezést nyerhetnének. Vélhetően rájött erre a lebukott politikus is, mert magyarázkodását leszedte közben a Facebook-oldaláról.

De a legjobb a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció reakciója: ők egyszerűen nem ismerik el, hogy a szóban forgó politikus látható-hallható a felvételen, pedig azt az érintett sem tagadja. Persze, akik képesek akkorát hazudni, hogy Európában nincsenek bevándorláspárti politikusok, miközben épp azok – ráadásul a legnagyobb európai országok vezetői – melegítették fel újra minap Máltán az elosztási kvóta kérdését, és a migráció polarizálja leginkább Európát, azoknak nem kerül semmibe egy újabb hazugság.

„Jó napot – hazudta Kovács László” – írta anno Uj Péter a Népszabadságban. Nem kétséges, Kovács Lászlóék is annyit hazudtak, amennyit mertek. De sokkal ügyesebben tették.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.