Felhívás!

Hamisítástól hamisításig

Még jól el sem ült a választási győzelem miatti örömujjongás, amikor a Lumea Justiției-ben megjelent a Brassói Ítélőtábla bíráinak indoklása, hogy miért is hagyták jóvá a Brassói Törvényszék ítéletét, amelyben kimondják, hogy az adásvételi szerződés hamis iratokra alapozódik, tehát semmis.

Magyarán: az ítélőtábla határozatában mindhárom bíró egyöntetűen kimondja, hogy a Iohannis házaspár, Klaus és Carmen rosszhiszemű vásárlók voltak, hiszen tudták, hogy akiktől vették, nem örökösök, hamisított iratokkal manipuláltak, közjegyzői segédlettel. Az ítélőtábla bírái hamisítástól hamisításig menve bizonyították ezt be. Vagyis nem áll a lábán, amit az államelnök állít, miszerint ő talpig becsületes ember lenne.

Szinte nevetséges volt, amikor elnöki beiktatásán kijelentette, hogy eddig is, ezután is betartja a legfőbb törvényt. A Btk.-ban most is van olyan pont, miszerint alkotmányellenességgel lehetne vádolni, mert bár jogszabály utasítja, hogy a legrövidebb időn belül az alkotmánybíróság döntéseit végre kell hajtani, ezt ő meggátolta.

Mostanában a jogrendszer rendbetételéről szónokol, de nem veszi figyelembe a bírák legfőbb testületének javaslatait. Mindenhez értőként jelenik meg, a jogállamot szajkózza, s közben olyan intézkedéseket hoz, melyek a maradék jogállamiságot is szétverik ebben az országban. Dana Gȃrbovan kolozsvári törvényszéki bíró szerint az út, amelyen jogi ügyekben Klaus Iohannis elindult, a demokrácia számára veszélyes, hiszen a jogrendszert politikai csatározásokra használja fel. A legfőbb bírói tanács és az államelnök közötti ellentétekről megjegyezte: egy elnök sem beszélt annyira lekezelően a bírói testületről, mint Iohannis.

A csapatában valaha szolgáló Sorina Matei úgy jellemzi Klaus Iohannist, mint aki nem hisz a törvényekben, csak a rendszerekben; az Alkotmányt, bár a Bibliára esküdött fel, nem tartja be; nem becsüli a polgárt és a szakmát, csak a szolgákat és kabátcipelőket; csak azt értékeli, ami az övé, és péntektől keddig nem dolgozik… Tudhatja, mert ő volt a közelében.

Ami a magyarokat illeti, nem változtatott semmit a viszonyulásán. Sőt, nem akar tudni egyetlen kérelmünkről, gondunkról sem. Szerinte ebben az országban csak románok vannak, nemzetiségiek nincsenek. Mindezeket csak azért írom le, hogy tudjuk, mire várhatunk a következő öt évben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások