Felhívás!

Röviden

Árokba borult

Kirobbant egy abroncsa, és felborult autójával kedden egy 34 éves nő Márkos határában, a gépkocsivezető könnyű sérüléssel megúszta a kalandot.

 

AppDay 2.0 – IT konferencia

Második alkalommal, december 7-én, reggel 9 órától rendezi meg az AppDay Ifjúsági IT konferenciát a Háromszéki Ifjúsági Tanács a kézdivásárhelyi Gábor Áron Műszaki Oktatási Központban. A konferencia célja a számítástechnikai, főleg telefonos alkalmazások fiatal szemszögből tekintett felhasználói oldalának bemutatása, párhuzamosan lehetőséget adva a háromszéki fejlesztők és felhasználók párbeszédére. Az egynapos konferenciára főként olyan középiskolás fiatalokat várnak, akik szeretnék hasznukra fordítani a digitális technológiát, a telefonos alkalmazásokat és a szociális médiát. A meghívott előadók úgy mutatják be applikációk felhasználói oldalát, hogy azzal megoldási javaslatokat adjanak a felhasználók hétköznapi, szakmai problémáira. Szó lesz például a szociális média vállalkozásnépszerűsítő erejéről, hétköznapi telefonos appok mérnöki alkalmazhatóságáról, valamint egyéb olyan megoldásokról, melyek révén mobil eszközeink gördülékenyebbé, biztonságosabbá teszik felhasználóik hétköznapjait. Bár a konferencia elsődleges célja a felhasználók megszólítása, fejlesztők számára is hasznos lehet a konferencián való részvétel a potenciális felhasználói igényfelmérések, visszajelzések miatt.

(HÁRIT sajtóiroda)

 

Lopják az erdőt!

A hideg beálltával a szezonjellegű bűntények nyomába vetették magukat az egyenruhások, november 26 – december 3. között jelentős erőkkel eredtek a potenciális fatolvajok, különösen a „karácsonyfákat” engedély nélkül kitermelőkre. Ellenőriztek hat gazdasági egységet, 26 tehergépkocsit, elkoboztak 40 köbméter faanyagot, megközelítőleg 11.100 lej értékben, kiállítottak hat kihágási jegyzőkönyvet, 30.080 lejre bírságoltak. Egy személyt 24 órára őrizetbe vettek.

 

Se öv, se jogsi

Hétfőn este a kézdivásárhelyi egyenruhások megállítottak egy gépkocsivezetőt, mert nem volt bekötve a biztonsági öve. Kiderült, ez a kisebbik baj, mert érvényes hajtásija sem volt!    

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.