Felhívás!

Start előtt a Multitrans modernizálása

December 2-ával kezdődően új, hat évre szóló megbízói szerződést kötött a Multitrans vállalattal a szentgyörgyi önkormányzat, erről döntött a tanács hétfőn, rendkívüli ülésén. A határozattervezetet Tóth-Birtan Csaba alpolgármester mutatta be.

Jelen pillanatban is érvényes a szerződés az önkormányzati tulajdonban levő szállítóvállalattal, de „ez már meghaladott, akárcsak a géppark állapota” – mondta Tóth-Birtan, aki szerint a vállalat felszereltsége is azért hagy kívánnivalót maga után, mert az önkormányzat pályázati pénzből akarta megvalósítani az átfogó fejlesztést. A terv része a vállalat székhelyének a kiköltöztetése az ipari parkba, a buszpark felújítása, de az információs rendszer és az ügyfélszolgálat modernizálása is.

A napokban megjött az értesítés a városházára, miszerint a Regionális Operatív Program keretében letett pályázatukat elfogadták, így már szerződéskötés előtt állnak. Ezt megelőzően új szerződést kell kötni a szállítóvállalattal is. Ebben még a jelenleg érvényes útvonalak és díjszabások szerepelnek.

Talán 2023-ban (miután kivitelezték a pályázatban leírt fejlesztéseket) lehet szó arról, hogy a szolgáltatás minősége nőjön és többen vegyék igénybe azt, csökkentse a forgalom okozta nyomást a városon és élhetőbb teret nyújtson, illetve csökkenjen a károsanyag-kibocsátás – prognosztizálta az alpolgármester, aki szerint majd a második három évben lehet a változtatás következményeit reálisan felmérni.

Az új telephelyre 13.661 ezer, az autóbuszmegállók felújítására 7.556.000, az elektromos buszokra 28.969.000, a város brassói kijáratánál létesítendő terminálra (ahol a vidéki járatokról átszállnak az utasok a városiakra) 4.114.000, a forgalomirányító rendszerre 25.786.000 lejt költhet majd a város.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.