Hirdetés
Hirdetés

Ha hiszed, ha nem, megy!

Rebekának kislány kora óta egy Fiat 500 volt az álma. Kedvenc esti időtöltése a retróautó-fotók keresgélése volt, a bemutatóvideókra való nyálcsöpögtetés. Mindegy volt neki, hogy hányas kiadású, milyen színű, mennyit fogyaszt, milyen a karosszériája, milyen felnik vannak rajta, csak annyit tudott: Fiat 500-as kell neki.

Ismerte az általános sztereotípiákat, amelyek az autó méretét és a sofőr nemét érintik. Ha egy férfi vesz nagy autót, kompenzál. Ha nő vesz nagy autót, úgy sem tudja vezetni. Ha a férfi vesz kis autót, valami baj van a fejével. Ha a nő vesz kis autót, feltartja a forgalmat, veszélyezteti saját és mások épségét. Arra a kéretlen véleményszórásra, ami a vásárlást követően rázúdult még sem volt teljesen felkészülve.

„Rózsaszín pillangókat nem akarsz ragasztani rá? Csajos autó. Pont a szőke fejedhez illik. Na, abba se pakolod bele a két (tervben sem létező) gyermekedet! Milyen önző vagy, mi lesz, ha másokat is szállítanod kéne? Egy vagyonba kerül a lényegében semmi. Ezzel tuti, előbb-utóbb balesetezel! Maga alá gyúr egy normális autó. Egyáltalán lehet vele menni 130-cal, vagy 70-nél kiakad? Na, majd menegethetsz a szekér után, mert megelőzni nem fogod tudni, biztos. Olyan mint egy tescós Mini Cooper.”

Rebekának sosem volt problémája azzal, hogyan kezelje a véleményeket. A gond csak akkor kezdődött, amikor élesben, a forgalomban érezte, ki mit gondol, vagy éppen motyog róla a kormány mögött. Imádta, ahogyan rádudálnak, amikor a város végén lefékezett, majd végignézte, ahogyan az ideges sofőr belezötyög minden egyes kátyúba. Tudta, jobban kell figyelnie, mint másnak, mivel biztosan szembe előz valaki, a gyalogos átmegy a piroson, vagy a legveszélyesebb kanyarban akarják elkerülni. Mindenki úgy kezelte ugyanis, mintha csak állna ott tétlenül az út közepén.

Pedig gurult a kocsi, gyorsult is, igaz nem 130-ra, mivel Rebeka úgy tanulta, annyival csak autópályán szabad menni. Azt meg tudjuk, hogy kisvárosa környékén autópályára nagyon ritkán léphet föl. Olyan piros hó még a szaharai szellővel sem érkezett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások