Hirdetés
Hirdetés

Füstölthal-csorba

Füstölthal-csorba Életmód

Mint ahogy említettem a múlt héten, néha még meg is lepődhet az, aki az internet mély bugyraiba gabalyodik. Természetszerűleg, legszívesebben mindnyájan anyanyelvünkön tájékozódunk, habár engem fölöttébb zavar e nyelv helyes használatának mindennemű földbe tiprása.

Egy múlt heti csemege (mely fölött sírva vígad az erdélyi magyar, az anyaországi pedig meg sem érti): az új elektromos-autós rablási program. Köztudott, hogy elektromos biciklivel koptatom az aszfaltot (jobban mondva, az aszfalt hiánya a biciklit), de ha jól meggondolom, szívesen lecserélném egy födöttre, ha valaki garanciát vállal azért, hogy e programban résztvevők semmilyen megtorlásban nem részesülnek!

Amíg a témáról pontosabb ismeretekkel szolgál valaki, maradok a bicikli majdnem elégedett (a forgalmazó nem szerelt rá pedált, vaslogikával úgymond, minek, ha hajtja az áram?!) használója, ki a ragyogó napsütésben a hegyoldal felé veszi az irányt. Útközben meglepem magam egy-egy füstölt és nyers pisztránggal, melyekből, nem meglepő módon, ízletes halcsorba fő.

Hozzávalók: 1 friss pisztráng, 1 füstölt pisztráng, 4–5 pisztráng feje és farka (alapléhez), 2 murok, 1 petrezselyem, 1 zellerszelet, 1 hagyma, 2 paradicsom, 4 krumpli, 1 paprika, 1 marék zöldborsó, 1 marék zöldpaszuly, korpacibere, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor lestyán, tejföl.

Berszán-Árus Csilla

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük