Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéki szereplés a serdülő országos bajnokságon

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a megyeszékhelyi Sepsi ISK képviselte Háromszéket a serdülő korosztályú asztaliteniszezők egyéni országos bajnokságán, Câmpulungon. A Kerekes Barnabás edzette céhes városi pingpongozók – Farkas Yvett, Canea-Kocsis Abigél, Balázs Boglárka, Canea-Kocsis András, Kovács Kristóf, Pribeagu Sebastian, Miroiu Andrei – egyéniben, illetve fiú, lány és vegyes párosban tették próbára magukat, változó sikerrel.

A lány párosok között Farkas Yvett a medgyesi Helciu Gabrielával az oldalán a legjobb nyolc közé jutott, csakúgy, mint a fiúknál a Canea-Kocsis – Pribeagu duó. Vegyes párosban Farkas és Canea-Kocsis számára a legjobb 32 jelentette a végállomást. Egyéniben a ranglista hatodik Canea-Kocsis András teljesített a legjobban, aki kiemeltként a 64-es főtáblán 3–0-ra nyert Nămuleac Ilie ellen, a 32 között 3–1-re verte Rus Flaviust, majd a 16 között szintén 3–1-re nyert Iordan Alexandru ellen. Az elődöntőbe jutásért vívott mérkőzésen azonban 3–0-s vereséget szenvedett Bujor Dragoștól, így a legjobb nyolc között zárta a megmérettetést. Kovács, Miroiu és Pribeagu is csoportelsőként abszolválta a selejtezőkört, közülük Miroiu jutott a legtovább, a legjobb 16 között búcsúzott. A lányoknál Farkas Yvett a legjobb 16 közé jutott, miután 3–0-ra nyert Suvei Diana, illetve Simon Teodora ellen, majd 3–1 arányú vereséget szenvedett Băiașu Andreeától. A gyerekkorosztályú Canea-Kocsis Abigél és Balázs Boglárka nem jutottak főtáblára, de számukra a tapasztalatszerzés volt a cél ezúttal.

Hirdetés
Hirdetés

A Cocean Valér és Kocsis Balázs edzette Sepsi ISK csapata nyolc – Boér Anita, Tóth Vivien, Dénes Anna, Raluca Isar, Urus Kristóf, Lukács Balázs, Jakabos Andor és Kóródi Krisztián – sportolóval volt jelen a viadalon. A sepsiszentgyörgyiek legjobb eredménye Urus Kristóf nevéhez fűződik, aki egyéniben, a csoportja megnyerése után a főtáblán 3–0-ás sikert ért el az első körben, de a legjobb 16 közé jutásért vívott harcban szoros meccsen maradt alul az egyik kiemelttel szemben, és végül a 17. helyen zárt. Egyéniben még Jakabos Andornak sikerült túljutnia csoportjából, de elvesztette az első főtáblás mérkőzését. Fiú párosban az Urus–Jakabos kettős a főtábla első körében kiesett miután sikeresen abszolválta a selejtezőt. A négy vegyespárosból három főtáblára jutott, ahol sajnos alulmaradtak ellenfeleikkel szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük