Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy pontra a dobogótól az OSK

Egy pontra a dobogótól az OSK Sport

Nagy lendülettel halad a dobogós helyezések felé a Sepsi OSK labdarúgócsapata, mivel a FCSB és az Universitatea Craiova után az éllovas Kolozsvári CFR skalpját is begyűjtötte az élvonal rájátszásának felsőházában. A 7. forduló hétfői játéknapján az OSK megdöntötte a mítoszt, hogy segíti a vasutasokat, és fennállása során először verte a CFR-t, amely a rájátszásban két meccset vesztett, mindkettőt hazai pályán.

A két csapat 12. egymás elleni bajnokiján a piros-fehérek bátor játékkal múlták felül a gyenge napot kifogó fellegváriakat, és Pavol Safranko góljával begyűjtötték a három pontot. A fennállása tizedik évében levő háromszéki együttes negyedik évét tölti a román élvonalban, és három fordulóval az idényzárás előtt már csak egy pont a hátránya a harmadik Craiova mögött, mivel az olténiai csapat sorozatban három meccset vesztett el a rájátszásban, a legutóbbit hazai pályán a Botoşani-nal.

Hirdetés
Hirdetés

A trónkövetelő FCSB a kolozsváriak veresége után átvehette volna a vezetést a táblázaton, azonban a hétfői bajnokin mindössze egy döntetlenre futotta a Clinceni elleni hazai meccsen. A fővárosi csapatnak a rájátszás utóbbi öt fordulójában egyetlen győzelme van, kétszer ikszelt és két vereséget szenvedett el. Ezzel a FCSB-nek egy pont a hátránya a CFR mögött. Vasárnap újabb izgalmakra lesz kilátás, ugyanis a CFR Craiován játszik, a FCSB pedig a Sepsi OSK vendége lesz. A felsőház első két helyezettje a zárófordulóban mérkőzik egymással május 27-én, Kolozsváron.

„Nem szabad megelégedni a kevéssel, mindig többet kell akarni. Ebben az évben magasra tettük a mércét, de ha a következő szezontól tovább akarunk fejlődni, újra kell gondoljuk a román bajnokságban elfoglalt helyünket. Nehéz idény vár ránk, az ellenfelek már számolnak velünk, tartanak tőlünk, és nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk, megvalósítható álmok kellenek” – nyilatkozta meccs után Leo Grozavu vezetőedző, egyben méltatva csapata alázatos munkamorálját, odaadását, illetve a csapategységet.

Az 53 éves, moldvai szakembert egyébként a forduló edzőjévé választotta a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF), de három OSK játékos is bekerült a legjobb tizenegybe: a parádés védéseket bemutató Niczuly Roland, a balszárnyat jól záró Marius Ștefănescu és a győztes gólt fejelő Pavol Safranko.

  1. liga, rájátszás, 7. forduló, felsőház: Craiova–Botoşani 2–3, Kolozsvári CFR–Sepsi OSK 0–1, FCSB–Clinceni 2–2. Alsóház: Medgyes–Astra 2–1, Dinamo–Hermannstadt 2–0, Aradi UTA – Jászvásár 1–2, Viitorul – FC Argeş 1–0, Voluntari – Chindia 0–0.

A felsőház rangsora:

  1. Kolozsvár 7      4      1      2      9–4  45
  2. FCSB 7      3      2      2      11–9        44
  3. Craiova 7      2      2      3      7–8  37
  4. Sepsi OSK 7      4      1      2      7–4  36
  5. Botoşani 7 3      1      3      10–12      31
  6. Clinceni 7      1      1      5      4–11        26
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük