Felhívás!

Ha, ha (de nem vicc)

HA jól megfigyeljük, a dolgok összefüggenek. A bicikli azért megy, mert forog a kereke, ami azért forog, mert húzza a lánc, amely azért húz, mert a pedál le-fel jár, mert egy láb hajtja. Ha nincs láb, a bicikli mozdulatlan.

HA egy Chauvin nevű kretén szadistát időben kirúgnak a rendőrségről, George Floyd ma is él, és talán Chauvin észhez tér, és nem a börtönben fogják szétszedni a megvadított rabtársak.

HA George Floyd nem egy hamis (vagy annak tűnő) húszassal vesz cigit, ma is élne.

HA George Floyd a felszólításra visszaadja az eladónak a cigarettát, mondván: megsértettél, többet tőled nem vásárolok, élne. HA nem a földre veti magát, mint Bangóné az MTV székházban, hanem beül szépen a rendőrautóba és: 1. ha ártatlan, tisztázza ártatlanságát, és akár kártérítést is követelhetne a dohánybolttól, vagy 2. ha rossz pénzzel fizetett, egy kisebb büntetéssel megúszta volna, de élne.

HA a világ leggazdagabb nemzete nem tenyészt ki (vállalom a felelősséget a szóért) egy néhány tízmilliós, magára hagyott (értsd ez alatt: társadalombiztosítás nélküli, tanulatlan, neveletlen, alsókelet-európai szinten tengődő) lumpennemzedéket, ma nem égnének az amerikai nagyvárosok.

HA az USA a fegyverkezésre költött csillagászati összegek (de itt mondhatnék Oroszországot, Kínát, Romániát is) húsz százalékát azon szerencsétlen kallódó nemzedék felemelésére (oktatás, szépre nevelés és igenis felcipőzésre) költötte volna, ma azok nem zúznának-rombolnának, és lengetnék a kifosztott NIKE üzletekből elrabolt cipőket, mint Akhilleusz a trójai trófeáit.

HA nem lenne államelnök egy trágár önimádó, aki a sikeres űrhajóindítás után rögtön az „olyan fegyverünk lesz, ami senkinek nincs” dallamára csárdásozik örömében, és Chicago polgármestere nem egy f*..you-zó nő, más lenne a helyzet.

HA „black lives matter”, vagyis a feketék élete is számít, ahogy a gyújtogató tüntetők állítják, akkor nem csak George Floyd-é, hanem azé a néhány ezer fekete emberé is, akit évente meggyilkolnak az USA-ban. Márpedig azok gyilkosainak majdnem kilencven százaléka ugyancsak fekete.

„HA valaki újjá nem születik (meg nem újul szellemileg)… HA meg nem tértek, mindannyian hasonlóképpen vesztek el” – mondta Jézus Krisztus (Ján. 3:3,Luk.13.3). A többi duma, üres duma.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.