Felhívás!

Folytatódik az újraerdősítési program

A Segítünk, fát ültetünk! jelmondatunkhoz hű maradva, az Erdő a jövőnek Alapítvány tartja az ígéretét erdőtelepítési programjai által. Ez idén tavasszal is folytatódott, 13 új terület beültetésével, hat megyében, összesen 57,6 hektár területen, amely olyan magánszemélyek birtokában van, akik nem rendelkeztek a szükséges anyagi forrásokkal ahhoz, hogy sikeresen helyre állítsák az eredeti, erdei növényzetet.

„Az elmúlt három évben több mint 600.000 facsemetét ültettünk a HS Timber Group anyagi támogatásával, ami a projekt célkitűzésének 60%-os teljesítését jelenti. A tervek öt évig zajló csemeteültetési akciókat és legfeljebb hétéves utógondozási munkálatokat foglalnak magukba” – mondta Ionut Apostol, az alapítvány igazgatója.

Eddig a projekt 146 hektár erdő újratelepítését biztosította. Következő lépésként, júniustól kezdve további forrásokat szánnak az utógondozási munkálatokra, illetve a kis facsemeték körüli gyomos növényzet eltávolítására, hogy egészségesen fejlődhessenek. Továbbá az Erdő a jövőnek projekt célja, hogy tevékenységi körét kiterjesztve még hatékonyabban segítse a fenntartható erdőgazdálkodást Romániában. „Két újfajta tevékenységi kör kidolgozásán munkálkodunk, a természetre és a közösségre fókuszáló projektjeink lesznek, valamint egy, a felelősségteljes erdőgazdálkodást népszerűsítő programon is dolgozunk”– tette hozzá Ionuț Apostol. „Azt szeretnénk, hogy a fiatal nemzedéket neveljük és tudatosítsuk bennük a felelős és fenntartható erdőgazdálkodás, a természet tiszteletének fontosságát, valamint olyan erdőgazdálkodási módokat tanítsunk, amelyek nem rombolók a környezetre.”

Az Erdő a Jövőnek Alapítvány közleménye

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.