Felhívás!

Fel a fejjel, Sepsi!

Vitathatatlan, hogy a szurkolóinak szemében s lelkében a Sepsi OSK saját maga állította magasra a mércét. A 2020–2021-es élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban elért bronzközeli 4. helyezés, majd a nemzetközi kupaszereplés olyan eredmény, amihez viszonyítva a jelenlegi 13. (bizonyosan ideiglenes) hely mély csalódás. Türelmetlenséget, idegességek kelt sokakban. A felemelkedésre azonban ma még van remény és esély. De csak akkor, ha az alapszakasz hátralévő részében, 23 fordulójában gyökeresen megváltozik a csapat játéka.

Az előző bajnokság sem kezdődött fényesen, az első öt fordulóban 15., 13., 13., 13., 11. volt a háromszéki csapat „sorszáma”, onnan azonban csodálatos folytatás következett. A hetedik fordulóban feljött a 4. helyre, és az alapszakasz végéig őrizte ezt a pozícióját! A felsőházi rájátszás tíz fordulójában 9-szer 4., egyszer 3., a legvégén 4. Most egy elméleti ugráshoz két győzelem kellene, s máris elérhető közelbe kerülhetne a felsőház. Még ha nem is a nyolcadik fordulóban, az előző bajnokság bronzérmesénél kezdődik a felzárkózás. De kezdődhet ott is – miért ne?!

A ma esti (21 óra) mérkőzésre az egyik népszerű sportfogadó-iroda szorzói (odds) így állnak: a Craiovai Universitatea győzelme 2,00, a döntetlen 3,20, a Sepsi OSK győzelme 3,90; egy másik iroda ajánlata: házigazdagyőzelem 2,05, döntetlen 3,20, vendéggyőzelem 3,95. A Sepsi OSK vezetői és szurkolói várják a gólokat Kevin Luckassentől, akit a török Kayserispor adott kölcsönbe. A 28 éves csatár korábbi klubjai: AZ Alkmaar (Hollandia), Ross County, Slovan Liberec (Csehország), SKN Pölten (Ausztria), Northampton (Anglia), Almere City (Hollandia), Politehnica Iasi, Viitorul Konstanca.

A háromszéki klub ugyanakkor tovább keresi az ideális megoldást U21-es korosztályú játékos leigazolására. A Sepsi OSK vezetősége az elmúlt héten cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint Leo Grozavu edző menesztését, leváltását terveznék, a csapat gyengébb rajtját nem írják a szakember számlájára, továbbra is megbíznak benne.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.