Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Céljuk a tisztes helytállás

Céljuk a tisztes helytállás Sport

Szombat délben, az Őszi Sokadalom programsorozatának részeként, az Ifjúsági téren mutatkozott be a közönségnek a Kézdivásárhelyi Bikák és a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek együttműködése révén létrejött Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapat. A jó hangulatú eseményen a klub vezetői, edzői és játékosai beszéltek a megalakulás körülményeiről, utánpótlás-nevelésről, illetve jövőbeli céljaikról, terveikről. 

Miklós Ervin elnök elmondta, több éves álmuk valósult meg a csapat megalapításával, miután közel húsz éve megszűnt Kovászna megyében a felnőtt jégkorong. Hosszú előkészület előzte meg az új csapat létrejöttét, nem volt könnyű egy olyan projektet létrehozni, amely által méltó módon lehet képviselni Háromszéket, viszont a szükséges anyagiak megteremtésével ez lehetővé vált. „Sikerült egy olyan fiatal, tehetséges fiúkból álló csapatot összeállítanunk, amellyel reméljük, hogy az országos bajnokságban tisztességesen helyt tudunk állni, és bízunk benne, hogy meglepetéseket is fogunk okozni” – fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés

Az utánpótlás-nevelés kapcsán Kernászt Huba alelnök közölte, mindkét központban, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is több mint száz gyerek jégkorongozik, a legkisebbek a beszélgetésen is jelen levő U8-as korosztály. „Bízom benne, hogy a jövőben ezek a gyerekek olyan szintet fognak képviselni, hogy a felnőtt csapattal akár az Erste Ligában is megálljuk a helyünket” – tette hozzá.

Az eseményen bemutatták a csapat legújabb igazolását, a Sapientiától érkezett Silló Hubát, majd a kézdivásárhelyi születésű, de eddig más csapatokat erősítő Móré Szabolcs, Fetés Norbert, Fetés Róbert és Danalizi Gergő mesélt arról, mit jelent számukra újra szülővárosukban játszani. Utánuk a keret egyik legfiatalabb tagja, a sepsiszentgyörgyi Kernászt Máté beszélt karrierjéről és személyes terveiről.

A frissen alakult csapat céljairól szólva Miklós Ervin elmondta, hosszabb távú célkitűzéseket dédelgetnek, elsődlegesen a helyi, sportolni vágyó gyerekeknek kívánnak lehetőséget adni, a bajnokságban pedig szeretnének a negyedik helyen végezni a három Erste Ligás csapat mögött. „Azt gondolom, két-három éven belül bebizonyítjuk a magyar és román jégkorong-társadalomnak, hogy mi ezt komolyan gondoljuk, komoly munkát végzünk, megvan az anyagi hátterünk ahhoz, hogy tisztességgel tudjuk végezni a dolgunkat, és ütőképes csapat benyomását keltsük” – fejtette ki. A klubelnök kiemelte, továbbra is számítanak a nézőkre és a támogatókra, ennek jegyében az október 1-jén kezdődő bajnokságra bérletrendszert vezetnek be.

A közönség soraiból érkező kérdésre válaszolva Rajz Tamás csapatmenedzser elmondta, pár éven belül fel szeretnék készíteni a csapatot arra, hogy csatlakozni tudjanak az Erste Ligához. Végezetül Márton Sándor utánpótlásedző nyomatékosította, bár számukra a jövő nemzedék nevelésén van a hangsúly, örvendenek, hogy már nagy csapata is van a városnak, és hogy helybéliek, általa nevelt fiatalok is játszanak benne. Arra biztatta a szülőket, küldjék gyerekeiket jégkorongozni, hogy továbbvihessék a kézdivásárhelyi jégkorong hagyományát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük