Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fagy- és fajhalál

Már rég tudjuk, hiányzik valami, sok minden az életünkbõl. Vakaródzunk, nyüsletünk föl s alá, inkább alant, tennünk kell együtt s magunkért. És most bejön a bedobott kés, a penge, mint lerágott csont, közénk. Az egyik erdélyi magyar párt a bõven sokból, bedobja a rákfenét élesztõ döntést, bizalmatlansági indítványt – na ki, kik ellen? A másik magyar párt s a maga megrontására, a magunk veszedelmére. Nem, nem a román kormányhalmaz elleni bizalmatlanságról, de a magyarság csenevész pártocskáiról van szó.
Hogy bízzunk mi otthontalan itthonunkban, ha nem bízhatunk saját szervezõdéseinkben sem, mert – mert a magyar pártok, szövetségek egymás ellenére születtek fattyadékokként.

Bizalmatlansági indítvány szükséges, köztünk és ellenünkre? Hát marad a zsoltár, csupán az, ha még lehet magyarul énekelnünk a magunk építette magyar templomban: Tebenned bíztunk elejétõl fogva, Uram…

Mennyi is a szavazója e három magyar pártnak? És: abban bíznak, hogy maradnak csöndben, meghúzódva, meghunyászkodva egy-egy poszton s székben, pénzben bokáig? Bizalmatlansági indítvány jön felénk, ellenünk. Feladó az erdélyi magyar (meg)vezetõség. Címzettek vagyunk mi magunk. Nekünk szól a fenyegetés. Rajtunk csattan el az ostor (e kupleráj nem kolostor), süllyedhetünk szégyenünkben, de az sincs ahová, hiszen az uralgók hõs halottainkat is kivetik a földbõl, hát még a szégyenében odasüllyedt magyart! Közös volt minden jégverés a történelem során – noha mindig is voltak pénzért földig kaparászók. Más-más esõ, külön földrengés meg esernyõ a pártos honfi vérnek s takonynak.

Bizalmatlanság, nemzeti s erkölcsi kincseinket bizományiba vetve, lejekért. Hajrá, nemzeti halál! Az a bizonyosság. Jönnek a nehezebb s nehezebb fagyok, fagyhalál, s eljön a fajhalál, csak törjétek, vessétek el a bizalmatlanság magvait, a burján hamar föllebzsel. Eljön az önherélés, az autokasztráció ideje, el az is, annyi se marad belõlünk, akiken röhöghet az ellenség. És mi, belgák, hová álljunk?

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük