Hirdetés
Hirdetés

Nyomoznak a hatóságok

Nyomoznak a hatóságok Kovászna megye

A megyei tűzoltóságot szerdán értesítették arról, hogy Lemhény közelében, a Nagy Sándor-hegycsúcs alatt meghúzódó Oláhpatak nevű részen tűz ütött ki. Összesen három hektár kitermelt területen gyúltak meg a csonkolásból származó, halomba rakott ágak.

A helyszínre egy tucat sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi tűzoltó sietett, illetve több mint negyven polgár, magánerdészeti alkalmazott segédkezett a lángok megfékezésében.

Hirdetés
Hirdetés

Tolvaj Mariustól, a megyei tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a szerdai riasztást követően nem kevesebb mint 6 órán át harcoltak a lángokkal. Több mint húsz tűzfészket kellett kioltani, a munkát pedig nehezítette az egyenetlen, nehezen megközelíthető, veszélyes terep, de a rossz látásviszonyok, a vízhiány is keresztbe tettek a lánglovagoknak. A tűzoltóautók nem tudták megközelíteni a kritikusabb pontokat, így három speciális terepautót (TAF-ot) vetettek be a tűzoltók. A sötétedés után jelentős része a tűzoltócsapatnak a helyszínen maradt, hogy felügyelje a környéket, illetve tegnap reggel ellenőrizték, megvizsgálták, hogy nem maradt parázs-e, ami később újra fellobbanhat.

A bajt vélhetően egy felügyelet nélkül hagyott tűz okozta, ezért nyomozás indult az ügyben, hogy az illetékesek kiderítsék a pontos részleteket, és felelősségre vonhassák a felelősöket – avatott be a szóvivő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások