Felhívás!

Tanácsülés Kézdivásárhelyen

A meghívó szerint a kézdivásárhelyi tanács tegnap megtartott ülésére hivatalos volt Kozsokár Attila, a megyei vízszolgáltató igazgatója is, aki viszont objektív okok miatt igazoltan hiányzott. Így a kézdivásárhelyi vízhálózat gondjait egy, a napokban összehívandó rendkívüli ülésen fogják megvitatni.

A vízszolgáltató vezetőjének a jelenléte nem csak a gondok miatt lett volna indokolt: a tanácstagoknak vázolnia kellett volna, hogy a cég miért akar áremelést, amire egyébként már Bukarestből engedélyt is kaptak. Bokor Tibor polgármester elmondta: Kozsokár Attila közölte vele, hogy a kézdivásárhelyi vízhálózat kapcsán egy részletes bemutatóval készül, ami nem lett meg a tanácsülés pillanatáig, viszont már a tegnap megjelent néhány mérnök Kézdivásárhelyen, hogy a hálózattal kapcsolatos gondokat felmérjék.

Az elöljáró kifejtette: ő elsősorban arra kíváncsi, hogy milyen megoldás születik a gondok megszüntetésére, úgy ítélte, hogy jelen helyzetben a tanács biztosan nem fog rábólintani egy drágításra, hiszen a szolgáltatás messzemenően kifogásolható.

Azt is elmondta: felveti azt, hogy szakemberek nézzék meg, lehetséges lenne-e a víztornyokat ismét beiktatni a hálózatba, mert úgy ítéli, hogy amíg azok működtek, addig lényegesen kevesebb csőtörés volt, és ha volt is, a városban nem szünetelt a szolgáltatás. Hozzátette: tíz év alatt az önkormányzat saját pénzből eddig mintegy húszmillió lejt költött csatornázásra és vízvezetékek cseréjére, tehát nem csak a vízszolgáltató végzett beruházást a városban, így joggal tarthatnak igényt válaszokra.

Az érzékeny témára rendkívüli ülésen térnek vissza, a napirenden akkor csak ez az egy téma fog szerepelni. A tanácsülés többi részletére visszatérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 20., 11:05
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Falun eltüntek a konzerves doboz buszmegállók🤣 Aki azokat kitalálta remélem az fizette az újakat! Igazi észkombájn lehet a muki! Az újak szépek, praktikusak, de ha a polgárőrök gyakran nem ellenőrzik a vandálok szétfaragják! Apropó Sárfalván az ut szélén a kanyarban én nem merném várni a buszt! Aki oda tette/ tetette miért nem használja közben office nek?!