Felhívás!

Szerénynek kell lenni

A hosszú távú tervezés, a következetes és kitartó munka meghozza gyümölcsét – hangzott el az október 16-án Bodokon, az RMDSZ Sepsiszéki Szervezetének küldöttgyűlésén. Az eseményen jelen levő 96 küldött egyhangúlag szavazott bizalmat a széki szervezet élére Fodor Istvánnak, Sepsibodok polgármesterének. Ügyvezető elnöknek Demeter Ferencet, Mikóújfalu polgármesterét választották.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke az elmúlt évtized munkáját értékelte. „2007-ben az európai parlamenti választáson a megyében minden tíz emberből csak három szavazott az RMDSZ-re. 11–12 év alatt elértük azt a bizalmi szintet, hogy a tavasszal tíz háromszéki szavazóból heten támogatták szövetségünket.” Az elnök beszédében kitért a 222 nap múlva esedékes helyhatósági választásokra. Ennek kapcsán elmondta, hogy: „azért jelentkezünk, mert nekünk nemzeti céljaink vannak, azért, mert mi eredményeket akarunk elérni a közösség számára. Röviden: nálunk munkát osztanak. Nem pozíciót, hanem munkát, és főleg nem hatalmat, mert a hatalom szédít.” Majd hozzátette: „most kell mértéktartónak lenni. Tessék sokkal alázatosabban viszonyulni a közösséghez és a politikai ellenfelekhez. A jelenlegi 80%-os támogatottsággal kell szerénynek lenni, ellenkező esetben magasról lehet nagyot esni.”

Fodor István, az RMDSZ sepsiszéki szervezetének elnöke megköszönte a jelenlevők bizalmát. Beszámolójában hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy összeforrott csapatként tudtak dolgozni az elmúlt időszakban, olyan család alakult ki, ahol egymásra figyeltek, és kiálltak egymásért. „Nehéz volt végigjárni ezt az utat, de felemelt fővel tudtuk végigcsinálni. Ezután is megteszünk minden tőlünk telhetőt.” 

(Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.