Felhívás!

Ez nem emberi dolog

A keddi lapszámukban megjelent, Igazság a fociban című cikkre szeretnék reagálni. Mátyás Szabolcs nagyon elfogult. Azt még megértem, hogy a csapatával tart, de azt már kevésbé fogadom el, hogy reálisan látná a dolgokat.

Arról is kellett volna írnia, ha igazságos, hogy milyen feltételeket biztosítanak a mérkőzés megrendezésére, arról nem is beszélve, hogy egy titkárnak tisztában kellene lennie a játékszabályokkal. Szomorú, hogy nem tudja, miért jár szabadrúgás.

Ami pedig a szélbírót illeti, az már több szabályismeretet igényel, mint az előbbi megítélése. Segítek: a partjelző nem meggondolta magát, hanem ő azt a bizonyos lesállást úgy ítélte meg, de mivel a középbíró másképp látta, joga volt felülbírálni a partjelzőt. Ezért vette vissza a zászlót, és nem meggondolta magát. Ez az előírás, azaz mindketten helyesen jártak el a szabályzat szerint. Ami azt illeti, hogy ittas volt-e vagy sem a partjelző, megkérdőjelezem az állítását. A szurkolok ugyanis elfogultak, pusztán az ő véleményükre alapozni nem lehet, szerintem inkább a szurkolók voltak ittasak döntő arányban.

Miért nem teszteltette a partjelzőt, ha már ilyen határozottan állít valótlanságokat? Arról nem is beszélve, hogy ahogyan viselkedtek a rendfenntartók illetve a futballistái, az kritikán aluli. Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illették a játékvezetőket, sőt meg is fenyegették.

Inkább nem alacsonyodnék le az önök szintjére (tisztelet a kivétel), ami pedig a Megyei Labdarúgó Szövetség munkáját illeti, szerintem azt is rosszul ítéli meg, akkor is, ha tévedések mindenütt előfordulnak. Ez emberi dolog – de a szándékos félretájékoztatás már nem tartozik ebbe a kategóriába.

Józsa Attila

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.