Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Bringatúra a Nemere útján

Bringatúra a Nemere útján Vélemény

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület augusztus 14-én egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával folytatta az idei szezont. A szervezők a vasárnapi kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték.

A vasárnap délelőtt a 18 fős lelkes csapat a Nemere útja jelzéseit követve a Kicsid Gábor Sportcsarnok elől Torja felé tekert, a községközpontba érve a bringások a 2008-ban kialakított Árpád-parkban tartottak egy pici pihenőt. Ezt követően a kerékpárosok Kézdikővárt érintve Kézdiszárazpatakra tekertek, ott egy kicsit megpihenve a szomszédtelepülést Kiskászont és Kézdiszentléleket is felkeresték. Ezt követően ki-ki hajtósabb tempóban, ki-ki kényelmesebben, társával beszélgetve gurult tovább a 39 kilométeres távon vissza a céhes városba.

A Zöld naposok tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyon jó társaságok és baráti kapcsolatok alakulnak ki a túráknak köszönhetően. A kerékpározás remek kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, valamint testi és lelki feltöltődést biztosít a résztvevők számára is. Ugyanakkor a szervezők köszönik mindenkinek a kitartást és a családias hangulatot, amelyben a túra zajlott, a támogatóknak pedig a lehetőséget, hogy a biciklitúrák, valamint a Nemere útja projekt folyamatos népszerűsítése megvalósulhat. A túra az Európai Szolidaritási Testület és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. résztámogatásával valósult meg.

Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.