Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az utódokra hárul a feladat

A Volt Politikai Foglyok Országos Szövetsége szeptember 22–23-án Mamaian tartotta a járvány miatt az utóbbi két évben elmaradt kongresszusát. A kongresszus napirendi pontjai között szerepelt az alapszabály módosítása, melyet igazítani kellett az idők folyamán megjelent törvények szabályai szerint. Továbbá a kárpótlási törvény módosítása után az utódok teljes jogú tagságának elfogadása, Octav Bjoza országos elnökünk – aki betegség miatt nem tudja betölteni tisztségét – helyébe új személy kinevezése. A két nap parázs vitákat is hozott.

Sajnos, mára a volt politikai foglyok sora nagyon megritkult, ezért az utódokra hárul a nagy feladat, hogy továbbvigyék a kommunista diktatúra áldozatainak szellemi örökségét. Ezért várjuk a kommunista diktatúra áldozatainak gyerekeit, akik részesülnek a kárpótlási törvény adta jogokból, hogy segítsék a szövetséget, támogatás nélkül ugyanis nem fenntartható. Az utóbbi két évben a tagsági díjak elmaradtak, a kárpótlás élvezői közül nagyon sokan nem támogatják a szövetséget, pedig úgy érezzük, tettünk azért, hogy sokan megkaphassák a törvény által biztosított jogokat. Ezért kérjük mindazokat, akik élvezői ezeknek a jogoknak, hogy szíveskedjenek támogatni szövetségünket tagsági díjjal vagy adománnyal. Szövetségünk állami támogatást nem kap, ezt jó tudni. Ezért van szükség a tagság segítségére. Új tagsági könyveket rendeltünk, melyben fel vannak tüntetve a törvény által biztosított jogok.

Az utóbbi időben több telefonhívás érkezett, hogy kajabonokat osztunk. Ez hamis állítás, még akkor is, ha egyik betelefonáló azt állította, neki egy ilyen jegyet meg is mutattak.

Török József, a Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szövetségének elnöke

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük