Felhívás!

Az egységes Székelyföldben hiszünk!

A Székely Nemzeti Tanácsot 1918-ban a székelyek védelmében hozták létre azok az elődeink, akik felismerték, hogy az egyedüli járható út Székelyföld számára az autonómia. Száz évvel ezelőtti, a székely katonákhoz intézett akkori felhívásuk, hogy ne hagyjuk el egymást, tartsunk össze, imperatív elvárás lett mindannyiunk számára, akik Székelyföldön a közért tevékenykedünk.

Hargita, Kovászna és Maros megyék önkormányzati vezetőiként az egységes Székelyföldben hiszünk, és abban, hogy akkor tudunk eredményt elérni, ha vállvetve dolgozunk közösségünkért, ha egy irányba húzzuk a szekeret. Közösen visszük ügyeinket, nem hagyjuk el egymást!

Ennek a szellemi örökségnek jegyében kívánunk a százéves Székely Nemzeti Tanácsnak boldog születésnapot! Mi ezt a centenáriumot köszöntjük, közösségünk százéves küzdelmét, hiszen a veszteségek mellett azt sem feledhetjük, hogy nem sikerült minket megtörni. Itt vagyunk, dolgozunk, közösségként túléltük ezt a küzdelmes századot, és nem alkuszunk. Szükség van a társadalmi szervezetekre, a civil erőre, minden egyes erdélyi magyarra, székelyföldire, mert egyre inkább tapasztaljuk, hogy azok, akik más centenáriumot ünnepelnek, összehangolt támadást indítanak a székelyföldi egység ellen. Adventhez közeledve kérjük közösségünk tagjait, egymásból merítsünk erőt a következő évszázadokhoz!

Borboly Csaba, Péter Ferenc és Tamás Sándor megyetanácselnökön, Antal Árpád András és Ráduly Róbert Kálmán megyeszékhely-polgármesterek

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.