Felhívás!

Alkotótábor középiskolásoknak

Az Udvartér Olvasó- és Alkotótábor egyedi színfolt az nyári diáktáborok palettáján. A tábor szervezője a kézdivásárhelyi Kézdiszékért Egyesület, háttérintézményei a kézdivásárhelyi Strázsa Kulturális Egyesület és a Vigadó Művelődési Ház. A kéthetes tábor július 31. – augusztus 12. között zajlik Hargitafürdőn, a Tirol Panzióban.

Célcsoportja a 14–18 évesek nemzedéke Magyarországról, Erdélyből és Moldvából. A kéthetes együttlét ideje alatt a táborozók erős közösségi élményben részesülnek. Ehhez jelentősen hozzájárul a gondosan kiválasztott helyszín, és a tábori program részét képező kétnapos autóbuszos kirándulás a Gyimeseken keresztül Moldvába.

A táborvezetők/animátorok pedagógusok, egyetemisták, színészek, médiában és a közművelődés szférájában dolgozó szakemberek, fiatal értelmiségiek 12 fős csoportja. A táborszervezés önként vállalt feladata mindenkinek.

A tábor központi témája az utópia, melyet meghívott előadók és szakemberek által vezetett előadások és műhelygyakorlatok során dolgoznak fel a táborozók. A központi témához kapcsolódnak 2017 kiemelt évfordulósai: Arany János, Szent László és a reformáció. A tábort a nagyközönség számára nyilvános táborzáró előadás és kiállítás zárja. Erre a műhelygyakorlatok során készülnek fel a táborozók. A műhelyek az adott év évfordulóihoz igazodva alakulnak. 2017-ben író–olvasó-, dráma-, összművészeti- (kézműves- és ökoműhely), zene-, önismereti- és médiaműhelyt működtetnek a tábor két hetében.

Jelentkezés, kapcsolat és további tájékoztatás az udvarteralkototabor@gmail.com e-mail-címen, vagy a 0724 541 246-os telefonon Ferencz Éva táborszervezőnél.

Aki március 31-ig jelentkezik, annak a részvételi díj 300 lej, aki június 15-ig jelentkezik, az 400 lejt kell fizessen.

(Közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.