Felhívás!

A hazugság mint politikai fegyver

Lassan közhellyé válik a nemrégiben még bátornak tekinthető megállapítás, hogy a jobb/bal dichotómia helyét globalista/szuverenista ellentét veszi át. Átfedés nyilván van, a magukat baloldalinak mondók többsége globalista, a szuverenisták zöme a jobboldalra sorolja magát, de azt is lényeges látni, hogy a jobboldalon a politikai erők jelentős része a globalista baloldal kottájából játszik.

A nemzeti, keresztény értékek jegyében alakult Európai Néppárt teljesen alkalmatlanná vált arra, hogy képviselje és megvédje azok érdekeit, akik a nemzetek Európájában gondolkodnak, kikerülhetetlennek tűnik egy új politikai tömörülés létrejötte európai szinten, ami nem megy egyszerűen, hiszen a már létező struktúráknak önkonzerváló ereje van.

A szuverenista pártok szerveződésének, összefogásának legfrissebb eseménye volt az a madridi tanácskozás, amit Megvédeni Európát címmel rendeztek meg 2022. január28-án, s melyen 12 európai ország 15 pártjának képviselői vettek részt, köztük Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje is. A zárónyilatkozatban a tanácskozás részvevői egyértelműen Magyarország és Lengyelország mellé álltak a globalista uniós vezetéssel szemben.

A szervezők nem hívták meg e fórumra a hírhedt AUR vezetőjét, Gheorghe Simion azonban csellel bejutott és szelfizgetett is, amíg ki nem dobták, sőt, azt hazudta, hogy aláírta a zárónyilatkozatot.

Ezt a sajátos eseményt a magyar ellenzék, élén Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik EP képviselőjével arra próbálta felhasználni, hogy minden alap nélkül hírbe hozza Orbán Viktort a hírhedt szélsőjobboldali román pártvezérrel.

Persze nincs mit csodálkozni ezen, hiszen a baloldal száz éves történetét fel lehet fűzni egyfajta politikai hazugságtörténetre a beígért független Magyarország helyett Csonka-Magyarországot teremtő Károlyi Mihálytól a magyar történelmet görbetükörben ábrázoló kommunistákon és liberálisokon keresztül kamuvideós, kamumentős, kamufotós jelenlegi ellenzékig.

Mert számukra a hazugság eszköz, bevett politikai fegyver, amit annyira megszoktak használni, hogy azzal sem törődnek már, hogy lelepleződnek, s hogy ez a fegyver bármikor állon csaphatja a használóját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.