Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A három szó jelentése

Számomra a Szent György Napok azt jelenti, hogy végtelen bulizás. Mert hát a finom kajákat, a koncerteket, a kürtőskalácsot, a csöves kukoricát ki nem szereti? Nekem – a gyermekfoglalkozásoktól elkezdve az esti koncertekig – minden tetszik.

Hirdetés
Hirdetés

Néha felteszem magamnak azt a bizonyos kérdést, hogy miért csak pár nap az egész? Idén már csütörtökön megkezdődött egy fúvós koncerttel. Pénteken meg a napot II. B osztály táncelőadásával kezdtük, este pedig Bagossy-koncerttel zártuk. Szombaton 2-től megnéztük a Székely Nemzeti Múzeum Szerzetesek asztalánál című kiállítását, teljesen ingyen. Sajnos, vasárnap már vége lett az egésznek. Vasárnap este a tűzijátékon kívül még egy rockkoncertet is megcsodálhattunk.
A városban rengeteg kürtőskalácsos bódé volt. Kedvencem a legalább kilenc bódé közül a Csatószegi volt. Ugyanis az eddigi kedvencem, a Parázska eltúlozta a citromhéjat a tésztában. Ezek mellett a város több részén is megcsodálhattuk a gyönyörű kézműves vásárt, amikben könyvek, ruhák, fajátékok, táskák, bábok voltak.
A közismert Sugás előtt a Szimplatz nevű rendezvényt találhattuk meg. A rendezvényen büfékocsik voltak, melyekben gofrit, bikát, fagyit, giroszt, halat, rákot, kagylót kóstolhattunk meg. A Lidl mellett megtalálhattunk egy kisebb vidámpark-szerűséget. A Szent György Napok előtt egy sárkányt is legyőzött Szent György lovag. A sárkányt biciklivel oldották meg, a füstöt az orrából poroltó fújta, a tűz, amit okádott, piros por volt. A fejét a főtér szélén kapjuk meg.
Mindent összevetve, számomra az a három szó, hogy Szent György Napok, a jó szórakozást jelenti. Bár csak most ért véget, máris várom, hogy elteljen egy esztendő, s újra jöjjön a városünnep.
Both Ágnes (8 éves),
Sepsiszentgyörgy

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük