Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karatékáink az elitben

Karatékáink az elitben Sport

Május 3–5. között a ciprusi Limassolban rendezték meg a WKF Karate1 Youth League versenysorozat ciprusi állomását. Évente négy alkalommal hívják össze a világ minden tájáról érkező karatésokat, hogy megmérettessenek ebben a profi ligás versenysorozatban.

Hirdetés
Hirdetés

A 12–17 éves sportolóknak szóló Youth League a világ- és Európa-bajnokságok után a legrangosabb verseny, amin a fiatal karatésok részt vehetnek. Ezt jól jelzi, hogy ezúttal 58 ország 1583 versenyzője indult el a megmérettetésen. A sepsiszentgyörgyi Sport-All SC, illetve az MTK Budapest öt sportolója utazhatott ki a megmérettetésre Vass Hunor edző irányításával. Vitályos Eszter (kadét, -47 kg), Bartos Norbert (kadét, +70 kg), Baló Hunor (kadét -57 kg), Csorba Ede (junior, -55 kg) és Siklódi Máté (U14, +55 kg) mindannyian Magyarországot képviselték a versenyen. A háromszéki versenyzők a tavalyi velencei Youth League után második alkalommal szerepelhettek ilyen rangos eseményen.

Vitályos Eszter első meccsét elveszítette ukrán ellenfelével szemben, majd a vigaszágon az előző Youth League döntős olasz riválisát 5:0 arányban verte. A soron következő ellenfél azonban már kifogott rajta, 4:2-re alulmaradt, így az előkelő 7. helyen végezett.

Bartos Norbert négy meccsen keresztül magabiztosan menetelt egészen az elődöntőig (ciprusi ellenféllel szemben 4:0, szlovák 8:0, német 8:0, ukrán 7:0). A döntőbe jutásért egy egyiptomi versenyzővel találta szembe magát. A párbaj nagyon kiegyenlített volt, mindkét versenyző félt kockázatos támadást vállalni, ezt a bírók nem díjazták, mindkettőjüket többször figyelmeztették passzivitásért. Az utolsó 4 másodpercben 0:0-nál Norbit leléptették passzivitásért, így a bronzmeccsen folytathatta, ahol viszont 1:0-ra alulmaradt Jordánia képviselőjével szemben, és be kellett érnie az 5. hellyel.

Baló Hunor első meccsét 7:0 arányban nyerte egy izraeli sportolóval szemben, azonban a másodikat 1:0-ra elvesztette. Csorba Ede első meccsét 5:0 arányban veszítette el holland vetélytársával szemben. Siklódi Máté két győztes meccsel indított ukrán, illetve ciprusi sportolók ellen, majd 5:0-ra kikapott egy orosz karatékától.

– Nagy csalódás volt megélni azt, hogy Bartost a döntőbe jutásért vívott meccsén úgy léptetik le, hogy esélyünk lett volna akár egy számunkra kedvező bírói döntésre is. Úgy gondolom, mindezek mellett óriási eredmény ez, és további ösztönzés arra, hogy következőkor behúzzunk egy érmet. Köszönjük támogatóinknak (Orex, Mamut Copy, Maravet, Comert Ata, Sport Világ, Eniplast) és a szülőknek, hogy továbbra is támogatták az ottlétünket és sikereinket – fűzte hozzá beszámolójához Vass Hunor szakvezető, aki azt is elárulta, legközelebbi fontosabb versenyük a május végi WKF magyar bajnokság lesz. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük