Felhívás!

Ritka, háromszemű kígyóra bukkantak Ausztráliában

Ritka, háromszemű kígyóra bukkantak Ausztráliában Tudomány

Kivételes, háromszemű kígyót találtak Darwin közelében, Ausztrália Északi terület nevű territóriumán – számol be az IFLScience. Az állatot az Északi Területi Parkok és Vadvédelmi Szolgálat munkatársai azonosították márciusban.

Az élőlény egy szőnyegmintás piton, és a Monty nevet kapta, utalva a Monty Python brit humoristacsoportra. Monty kifejezetten fiatal, mintegy 3 hónapos volt, amikor felfedezték, testhossza csupán 40 centiméter volt. Az Ausztráliában, Indonéziában és Pápua Új-Guineán őshonos faj kifejlett példányai akár a 4 méteresre is megnőhetnek.

A szakértők a kígyón elvégzett elemzések után megállapították, hogy a különleges koponya nem két fej egybeolvadásával jött létre. Az Északi Területi Parkok és Vadvédelmi Szolgálat csapata szerint az állat harmadik szeme megfelelően működött.

Monty múlt héten pusztult el rendellenessége miatt. A szakérők úgy vélik, már az is csoda, hogy ilyen sokáig életben maradt.A szakértők arra jutottak, hogy a harmadik szem még embriókorban fejlődött ki, igen kicsi a valószínűsége, hogy környezeti tényezők miatt alakult ki. Az efféle elváltozás rendkívül ritka a kígyók körében.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.