Felhívás!

Önjáró robotok szállíthatják ki az ételt az amerikai kollégiumokba

Önjáró robotok szállíthatják ki az ételt az amerikai kollégiumokba Tudomány

Az amerikai Starship Technologies vállalat nemrég jelentette be robotszállítási szolgáltatásainak kibővítését, melyre 40 millió amerikai dollárt fordít.

A vállalat célja, hogy két éven belül minden amerikai kollégiumba robotfutárok szállítsák ki a diákok által megrendelt ételeket. A hatkerekű kis járgányok már nem ismeretlenek az Egyesült Államok utcáin, házhoz szállításra már korábban is alkalmazták őket.

A cég azonban úgy véli, az egyetemisták körében is sikeres lehet a szolgáltatás, akik okos telefonjuk segítségével pillanatok alatt megrendelhetik a kívánt ételeket – írta meg a Theverge.com oldal.

Nem kell mást tenniük, csak letölteni a szolgáltatáshoz tartozó alkalmazást, majd kiválasztani, hogy mit szeretnének enni vagy inni, ez után pedig saját helyzetük megadásával az alkalmazás kiszámolja, hány perc alatt érkezik meg a robot a célponthoz. A rendelőnek ez után jeleznie kell egy kóddal, hogy megérkezett az egyébként folyamatosan nyomon követhető csomag, majd ezt követően kinyílik a lezárt csomagtartó.

A robotok az eddigi tapasztalatok szerint biztonságosan közlekednek, ugyanis még egyetlen balesetet sem okoztak. Ellopni sem érdemes őket, hiszen a beszerelt kamerák felveszik a tettest, a GPS pedig követi a robot koordinátáit. Ráadásul a robotokat felügyelő operátorok azonnal tudják értesíteni a rendőrséget is.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.