Felhívás!

Néhány éven belül kihalhatnak a tigrisek

Néhány éven belül kihalhatnak a tigrisek Tudomány

Egy évtizedük sincs már hátra a tigriseknek, ha nem cselekszünk gyorsan – állítja a vadállatokért küzdő brit Born Free alapítvány vezetője.

„Elképzelhetetlen a világ tigrisek nélkül, de ha csak nem tesszük meg azonnal a szükséges ellenlépéseket, akkor szörnyű következményekkel kell szembenéznünk” – mondta Howard Jones a Daily Mailnek. A szakember szerint hamarosan teljesen eltűnhetnek a vadonban élő tigrisek.

Megállapítása nem előzmények nélküli: 2010-ben a WWF természetvédelmi szervezet már figyelmeztetett rá, hogy a latin nevén Panthera tigris fajnak akkor már csak 3500 egyede élt, miközben egy évszázada 100 ezerre becsülték számukat. A folyamathoz az orvvadászaton túl az is hozzájárult, hogy a tigrisek természetes élőhelyeinek területe a korábban mért mindössze néhány százalékára zsugorodott.

A még élő egyedek többsége, a Born Free alapítvány becslése szerint 2000 tigris élhet Indiában. Jelenleg öt helyi civil szervezettel dolgoznak azon, hogy megmentsék a WWF által vezetett úgynevezett Vörös Listán „Veszélyeztetett” kategóriába sorolt fajt. A felsorolásban mára több mint 26 ezer állatfaj szerepel.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 24., 8:10
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Gyonyoru peldany.(a kepen) Csak nem a Hirmondo valamelyik ” bator” munkatarsa fotozta?! Na de felreteve a viccet,sajnos valo igaz,hogy a tigrisek kipusztulofelben vannak,es ha az ember nem erti meg,hogy folhagyjon a rossz szokasaival (vadaszat,erdoirtas,pusztitas),akkor a jovo gyerekei mar csak fenykepen es regi filmeken fognak tigriseket latni.Es nemcsak tigriseket,hiszen a romaniai medvepopulaciora is ez a sors var,ha politikusaink nem ertik meg,hogy meg kell allitani az erdok kiirtasat es soha nem kell engedelyezni a kvotavadaszatot.Sot a vadaszatban meg a hajtovadaszatot es a medvelesekbol torteno vadaszatot is tiltani kell! Ha valaki vadaszni akar,akkor az vadasszon fayr modon,szemtol szemben a vaddal. A tobbieket nem is lehet vadasznak nevezni,csak gyava,perverz gyilkosoknak,akiknek az a hobbijuk,hogy sajatmagukat biztonsagba helyezzek es igy gyilkos hajlamaikat a vadakon eljek ki !

 • User
  Dátum: 2019. január 24., 8:05
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A legnagyobb állat az ember! Ahoz, hogy nagyok legyenek 1 es országok, gondolok itt a nagyhatalmakra kontinensnyi embert végeztek ki, tartanak modern rabszolga sorsban! Ezeknek a tigris mit ér/ mit jelent?!