Felhívás!

Mostantól mindenkinek elérhető a Facebook Messenger sötét módja

Mostantól mindenkinek elérhető a Facebook Messenger sötét módja Tudomány

Március elején számoltunk be arról, hogy egy trükkel sokaknak elérhetővé vált a Facebook által már tavaly óta tesztelt sötét mód (dark mode) a Messenger üzenetküldő szolgáltatásban. Most azonban már trükközés nélkül is, mindenki számára használható az esti chatelést megkönnyítő funkció.

A bekapcsolásához korábban el kellett küldeni valakinek a hold emojit, majd megjelent az üzenetet, hogy felfedeztük a sötét módot, és – elméletben – a lehetőség azok számára is elérhetővé vált, akiknek elküldtük a kis ikont. Ez a megoldás ugyanakkor nem működött mindenkinél, hiába küldözgették mindenkinek a holdakat.

Mostanra viszont már nincs erre szükség, hiszen egy hónappal a trükkös megoldás felbukkanását követően már mindenki számára elérhető a sötét mód, amit roppant egyszerű aktiválni. Nem kell mást tenni, mint frissíteni az alkalmazást a legújabb verzióra, majd elindítani a Messengert, a nyitóoldalon rábökni a bal felső sarokban lévő körre, ami a fotónkat tartalmazza, ezt követően pedig a profiloldalon egyszerűen csak át kell állítani a legfelül található Sötét mód (Dark mode) kapcsolót.

Ennek a megoldásnak hála az üzenetküldő fekete háttérrel, szürke szövegbuborékokkal és fehér betűkkel dolgozik, ami elméletileg kellemesebb a szemnek, az OLED/AMOLED képernyős készülékeknél pedig még energiát is megtakaríthatunk, ami a telefon üzemidejének fog jót tenni. Az egyetlen probléma, hogy rengeteg mobilnál a sötét mód a gépeléskor felugró billentyűzetre nem vonatkozik: tehát amikor pötyögünk, ugyanúgy a fehér és szürke hátteres virtuális klaviatúra jelenik meg a képernyő alsó részén.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.