Felhívás!

Mobilfüggő? Ezek az alkalmazások segíthetnek

Mobilfüggő? Ezek az alkalmazások segíthetnek Tudomány

A Google ismét elkészített néhány alkalmazást, amelyeket kifejezetten a mobilfüggőség leküzdéséhez találtak ki.

A tavaly októberben közzétett programok után ismét olyan alkalmazásokkal jelentkezett a Google, amik segítséget nyújthatnak a mobilfüggőség ellen. Ezúttal három új appról van szó, az egyik pedig különösen érdekes.

Az Envelope nevű szoftver telepítése mellett egy kicsit origamizni is kell, a felhasználónak ugyanis el kell készítenie egy tokot, amelybe a telefont helyezi. A tartozék az appal egy csupán néhány feladatra alkalmas készülékké változtatja az okostelefont.

A tok elkészítéséhez szükséges instrukciót az appba ágyazott pdf-olvasó biztosítja. Ott jelenik meg a terv is, amelyet követve a felhasználó otthon, házilagos körülmények között is le tudja gyártani a tokot.

A két másik app az Activity Bubbles és a Screen Stopwatch, melyek úgynevezett élő háttérképek. Ezek úgy segítik a nyomkodásról való leszokást, hogy követik a felhasználó által a mobilon végzett műveleteket és azokról tájékoztatják őt.

Azért persze akad különbség: az Activity Bubbles során a képernyőn buborékok jelennek meg, melyek száma attól függően változik, milyen gyakran oldja fel készülékét a tulajdonosa. A Screen Stopwatch kicsit más, ez ugyanis számokat helyez a képernyőre, azt jelezve, hányszor néztük meg a mobilt.

Az alkalmazások mindegyikét ingyen tölthetik le a felhasználók, de a bonyolultabb Envelope egyelőre csak a Google Pixel eszközeire érhető el. A másik kettő bármilyen androidos telefonon működik.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások