Felhívás!

Kutatók szerint nem lehet kijátszani az öregedést

Kutatók szerint nem lehet kijátszani az öregedést Tudomány

A vitaminoktól kezdve az edzésterveken és a szigorú fogyókúrás praktikákon át számos lehetőség van, amellyel egy ember élete egészségesebbé tehető, az élettartama pedig meghosszabbítható. Egy biológusok által végzett nagyszabású vizsgálat azonban megállapította: ezek majdnem teljesen feleslegesek, mert az öregedés folyamatát ezek sem képesek megváltoztatni, aminek elsősorban biológiai okai vannak.

A The Guardian szerint a témában végzett kutatást sokféle embertípusra és főemlősre vonatkozó tudományos információk alapján végezték. A szakemberek azt találták, hogy bár évszázadok alatt az átlagos élettartam jelentősen, 40 évről 70 évre emelkedett, ez csak jobb statisztikai eredmény.

A környezeti tényezők viszont pozitív hatással lehetnek az egyénre, így a halál pillanata is kitolható. Ez azt jelenti, hogy aki jobb körülmények között él, az nagy valószínűséggel hosszabb életre számíthat.

A The Guardian hozzáteszi, hogy csak az Egyesült Királyságban több száz vállalat, befektető és tucatnyi laboratórium használja a legfejlettebb technológiákat, hogy megtalálják a hosszabb élet „receptjét”. José Manuel Aburto, az oxfordi Leverhulme Centre for Demographic Science munkatársa szerint az orvosi fejlesztések azonban nem tudják áthidalni a biológiai akadályokat.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások