Felhívás!

Eltüntetné a like-ok számát a Facebook

Eltüntetné a like-ok számát a Facebook Tudomány

A Facebook hamarosan elrejtheti a hírfolyamban megjelenő posztok lájkszámlálóit, hogy megvédje felhasználóit az irigységtől és az öncenzúrától.

A lépés után mások bejegyzéseinél egyáltalán nem lehetne látni, hányan kedvelték, csupán néhány kör alakban megjelenített profilképet – ezzel a lájkvadász posztok gyakorlatilag értelmüket vesztenék, és jelentős nyomást venne le azokról a felhasználókról, akiknek túlságosan sokat számít, hányadán áll a számláló. A lájkszámláló elrejtése egyelőre még nem hivatalos, és könnyen lehet, hogy végül mégsem lesz annyira bátor a közösségi óriás, hogy meglépje.

A szándékra utaló jeleket Jane Manchun Wong fejlesztő szúrta ki a Facebook androidos mobilappjának forráskódjában, de még ez is csak annyit enged sejtetni, hogy a közösségi oldal egy belsős tesztkörrel mindenképpen tervez. A TechCrunch kérdésére a Facebook elárulta, hogy valóban gondolkodnak az ötleten, de ez még korántsem jelenti azt, hogy már végleg döntöttek volna a dologgal kapcsolatban.

A közösségi oldal célja egyrészt az, hogy a felhasználók ne egymáshoz hasonlítsák magukat, és a kapott lájkok alapján határozzák meg posztjaik értékét. Az Instagramon egyébként pozitív fogadtatást kapott az ötlet: több mint hét országban tesztelik hónapok óta, hogyan hat a felhasználók szokásaira, ha a fotók alatt nem jelenik meg, hányan nyomtak szívecskét. Az egyelőre még kérdéses, hogy végül világszerte bevezetik-e a jövőben az újítást, egyelőre teljes gőzzel folyik a tesztelés.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.