Felhívás!

Bemutattak egy fogkefét, amely 10 másodperc alatt megtisztítja a fogait

Bemutattak egy fogkefét, amely 10 másodperc alatt megtisztítja a fogait Tudomány

A FasTeesH nevű francia cég állítja, olyan fogkefét tervezett, amelyikkel az átlagosnál sokkal gyorsabban lehet fogat mosni, nem kell ugyanis percekig a szánkban tartani.

A fogorvosok máig kitartanak elméletük mellett, amely szerint az alapos fogmosás legalább 2 percig tart. Egy francia cég azonban állítja: saját termékével töredékére rövidíthető ez az idő, és így is tiszta fogakat kap eredményül az eszköz használója.

A FasTeesH találmánya azért tűnik hatékonynak, mert nem igazán kefét vesz a szájába az ember. Az eszközt itt egy protézisre hasonlító készülék jelenti, amely rezgéssel szedi ki a fogak közé szorult ételmaradékot, miközben a lepedéktől is megszabadítja tulajdonosát.

A cég azt állítja, hogy egy alapos fogmosás mindössze 10 másodperc alatt elvégezhető az Y-Brush nevű eszközzel, amely éves szinten rengeteg időt segít megspórolni. A különleges fogkefét tartani sem kell, elegendő a szájba helyezni és ráharapni.

Az Y-Brush-t a hivatalosan kedden kezdődő CES 2020 szakkiállításon lehet jobban megismerni, de a gyártó úgy gondolta, már azelőtt forgalomba helyezi. A felnőtteknek szóló csomag 125 dollárba (kb. 37 ezer forintba) kerül. Ebben néhány cserélhető fej és a töltő is benne van. A fejeket amúgy 30 dollárért lehet beszerezni.

Nagy kérdés, mekkora lesz az érdeklődés az Y-Brush iránt, ugyanis több gyártó is kísérletezett gyorsan mosó fogkefékkel. Volt, amelyiket kifejezetten olcsón tervezték piacra dobni, de a projekt már a gyártásig sem jutott el. Ennek feltehetően az lehetett az oka, hogy az emberek nem akartak lemondani az alapos szájápolásról.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.