Felhívás!

Abu-Dzabiban 5 másodperc alatt, arcról olvassák le, ha valaki koronavírusos

Abu-Dzabiban 5 másodperc alatt, arcról olvassák le, ha valaki koronavírusos Tudomány

Nem kell vérvizsgálat, sem PCR-teszt, az EDE Kutatóintézet arcszkennere is megállapítja, ha valaki koronavírusos. Az arcszkennereket először bevásárlóközpontokban, repülőtereken próbálják ki Abu-Dzabiban. Az arcszkenner rendkívül hatékony, legalábbis ez derült ki a 20 ezer résztvevőt bevonó próbák során, ahol 90 százalékos hatékonyságot értek el.

Az eszköz kamerát és telefonos alkalmazást tartalmaz. Elektromágneses hullámok mérésével észleli a lehetséges Covid–19-fertőzést, ezek ugyanis akkor változnak, amikor a vírus RNS-részecskéi megjelennek az ember testében.

A leolvasót öt méteren belül helyezik el a vizsgált személytől. A készülék másodperceken belül elemzi az arcot, majd színkódos üzenetet küld a vizsgálatot végző személy okostelefonjára. A zöld azt jelenti, hogy az alany negatív, a piros érték pedig azt, hogy fertőzött. Ez utóbbi esetben az illetőt nem engedik belépni, és 24 órán belül PCR-tesztet kell csináltatnia. Az EDE szkennert más eszközökkel együtt használják, ideértve a termikus (hő) szkennereket is.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások