Felhívás!

A szárnyában szállítja majd az utasokat a különleges repülőgép

A szárnyában szállítja majd az utasokat a különleges repülőgép Tudomány

A holland KLM légitársaság bejelentette, hogy anyagi támogatást nyújt a Flying-V repülőgép fejlesztésében.

A légi közlekedés fenntarthatóságának érdekében megtervezett különleges repülőgépet Justus Benad, a Berlini Műszaki Egyetem hallgatója álmodta meg, és a holland Delfti Műszaki Egyetem kutatói fejlesztették ki – írja a CNN.

A futurisztikus megjelenésű repülőn az utasfülke, az üzemanyagtartályok és a csomagtér is a szárnyakban található.

A tervek szerint a Flying-V húsz százalékkal kevesebb üzemanyagot fog fogyasztani, mint az Airbus A350-900, miközben hasonló számú utast szállít majd. A repülőre 314 ülést terveztek.

Roelof Vos, a projekt vezetője azt nyilatkozta, a légi közlekedés a globális szén-dioxid kibocsátás 2,5 százalékát teszi ki, és az iparág még mindig növekszik, így szükségessé vált, hogy minél fenntarthatóbb repülőgépeket tervezzenek. Az egész gépezetet azonban nem lehet villamosítani, mert olyan súlyt érne el, amellyel nem lehetne átrepülni az Atlanti-óceánt. Ezért más ötlettel kellett előállni, hogy csökkentsék az üzemanyag-fogyasztást – tette hozzá Vos.

Az üzemanyag-hatékonyság az áramvonalas kialakításnak és a gép alacsonyabb súlyának köszönhető.

A tervezők szeptemberre készítik el a gép méretarányos modelljét, a kész repülőt pedig várhatóan 2040 és 2050 között helyezik majd üzembe.

(hirado.hu)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.