Felhívás!

15 meglepő tény a több, mint 30 éves Közösségi Kereskedelemről

15 meglepő tény a több, mint 30 éves Közösségi Kereskedelemről Tudomány

A The Body Shop számára a Közösségi Kereskedelem a működésének szívét és lelkét jelenti. A minőségi természetes anyagok beszerzése már 1987 óta a világ különböző pontjairól történik, így gazdagítva a sokszor gazdaságilag veszélyeztetett közösségeket is. A törekvések egyértelműen arra irányulnak, hogy azoknak a térségeknek sikerüljön fenntartható munkalehetőséget és támogatást biztosítani, ahol erre a legnagyobb szükség van. Ez a rövid bejegyzés a Közösségi Kereskedelmi program fontos történéseit foglalja össze.

A Közösségi Kereskedelemről

1987-re datálható a bevezetés időpontja azzal az elköteleződéssel, hogy a beszállítók részére mindig méltányos árak kerüljenek ajánlásra, előnyös feltételek mellett. A természetes alapanyagok beszerzése a világ különböző pontjairól történik úgy, hogy a helyi földművesek hagyományos és egyedi szokásai közben tiszteletben maradnak.

A termék formuláknak a 95%-a tartalmaz valamilyen Közösségi Kereskedelemből származó alapanyagot. A The Body Shop büszke arra, hogy 2020-ig 19-ről egészen 40-re fogja növelni ezen felhasznált alapanyagok számát.

Érdekességek a minőségi alapanyagokról

A The Body Shop volt az első a teljes iparágban, ami etikus módon beszerzett, organikus alkoholt használt fel a parfümök elkészítéséhez. Éves szinten több, mint 500.000 liter hasznosítása történik meg az ikonikus illatokhoz.

Az organikus aloe vera különlegessége, hogy kézzel szedik, és aztán 6 órán belül fel is dolgozzák, ennek köszönhetően 100%-ban tartósítószermentes.

Azt tudtad, hogy a Földön a legkeményebb dió fajta a babassu dió? Pedig így van. Az organikus babassu-olaj a vadon pálmafáin termő dió kivonata, amik egyébként a brazil Amazon esőerdőben őshonosak.

A méhviasz egy olyan alapanyag, ami immáron 2000 éve használatos. A beszerzése Kamerunból történik, ahol a méhészek tradicionális és fenntartható módon gyűjtik be. Ha pedig már szóba kerültek a méhek, akkor fontos megemlítenünk a mandulatej kollekció alapanyagául szolgáló méz beszerzését. Ez ugyanis a ’méhekkel suttogóknak’ becézett szervezettől történik az etióp Sheka esőerdőből, miközben egyetlen méhnek sem esik bántódása.

További különlegességek a világ minden tájáról

A kender és a kendermagolaj egy nagyon hatásos természetes alapanyag a kozmetikai iparban is. Különlegessége abban is rejlik, hogy négyszer annyi széndioxidot képes megkötni, mint a fák!

A zsírkő olajmécsesek Indiában készülnek pontosan azzal a tradicionális technikával, amit a Taj Mahal-nál is alkalmaztak.

Na és azt tudtad, honnan ered a szezám tárulj kifejezés? A szezámmagok a szezám virágok kinyílásával válnak láthatóvá, innét ered a mondás. A The Body Shop 1993 óta szerzi be a szezámolajat Nicaraguából, ahol időközben 8 iskola épült, és 30 tiszta ivóvíz projekt ment végbe a közreműködésnek hála.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.